Два златни медала и отборната купа спечелиха състезателите на Тaeкуондо клуб „Августа“ в Сърбия

Състезателите на Тaeкуондо клуб „Августа“   се представиха страхотно на силният международен турнир Галеб Белград Трофи от сериите Г1. Повече от 1000 състезатели от над 40 страни мериха сили в Белград (Сърбия). Клубът се представи страхотно и завоюва два златни медала.
В категории до -33 кг с 15 участника Павел Бояджиев победи последователно с 9:0 представителя на Сърбия, с 21-13 турски състезател и с 15-3 участник от Унгария. На финала Павел  победа с 8-2 и отказване на противника си от Сърбия.
В категория до-41 кг с 24 участника Даниел Ладжев традиционно не срещна проблеми по време на срещите и надделя с голяма разлика над всичките си опоненти – с 28-4 срещу норвежец , с  12-0 срещу сърбин , с  18-2 над представител на Хърватия,  и с 19-6 над състезател от ОАЕ.
Двата златни медала отредиха отборна купа за второ място при кадетите след националният отбор на Сърбия и непосредствено преди този на Полша.
За жалост Валентин Желев, които беше в страхотна форма се контузи непосредствено преди турнира. Затова не успя да вземе участие в кат-49 кг , която беше спечелена от сърбин който  Вальо е побеждавал с лекота.


image0 (9K)