Делян Начев, директор на НИТИ-Казанлък: Ще обжалвам в Административния съд действията на Нинова

Делян Начев, директор на НИТИ-Казанлък ще обжалва в Административния съд действията на Нинова, научи ЗАРАТА

Делян Начев, директор на НИТИ – оръжейния завод  в Казанлък в „Тази сутрин“ по bTV: Не сме очаквали смяна на ръководството, всичко ни е както трябва, избрани сме с конкурс. Според Нинова, която ни смени, смяната била заради лоши резултати. Това обаче не е вярно, нашите резултати са много добри“.

Припомняме: на 28 юли е било взето решение да бъдат освободени членовете на Съвета на директорите на „НИТИ“ ЕАД – Делян Начев, Стефан Колев и Кристина Цветкова. ДКК е избрала нови членове на борда на директорите на „НИТИ“ ЕАД: Румяна Друмева и Константин Радонов като представители на държавата; Борислав Ангелов като независим член. Борислав Ангелов е избран за председател на директорския съвет, Константин Радонов за негов зам.-председател, а Румяна Друмева е определена за Изпълнителен директор на „НИТИ“.

„Тук се работи с елементи за боеприпаси. Всичко се извърши тайно, имаше искане да бъде променен тайно съставът на борда. Аз работя 40 години в този бранш, новоизбраната директорка не е сред хората, които имат компетентност и знания за това, което произвежда завода“ – заяви Начев.

Той обясни: „Продукцията ни е за Северна Африка и Бенгалския залив. Ние изнасяме продукцията си чрез КИНТЕКС. Там условията са най-прозрачни и чисти“.

Според Начев, Нинова е подведена. „Тя не е проявила интерес да дойде и да проучи нашия завод. Ще обжалвам в Административния съд. В момента вписването на новия борд е спряно до разглеждане на жалбата. Липсва професионален опит и затова ще жаля до край“, каза Делян Начев.


image0 (9K)