Демерджиев: Има връзка между акцията сутринта и убийството в ЮАР

Демерджиев: Има връзка между акцията сутринта и убийството в ЮАР

Доколкото знам, не изтекоха записи, а изтече среща, която е проведена онлайн и е била достъпна на много хора. Относно нашето МВР, гарантирам, че от 2 август, откакто аз съм служебен министър на вътрешните работи, за нашето МВР може да говори единствено българският народ. МВР в момента не служи на никого – нито на политическа, нито на икономическа сила, нито на чужди сили от какъвто и да е характер, и не се отчита пред такива.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде репортер на БГНЕС.

„За акциите от тази сутрин, може да ви сподели прокуратурата. Това, което ние правим, е да съдействаме по конкретни искания, те са най-вече да осигурим сили, които да съдействат при извършване на процесуални-следствени действия, които се планират и извършват от самата прокуратура“, подчерта Демерджиев.

„Доколкото на мен ми е известно, имат някаква връзка, но пак казвам, нямам конкретна информация, която да споделя с вас“, каза той по повод това дали има връзка с убийството на Красимир Каменов-Къро, като посочи, че има данни, че между него и собственикът на ресторанта с прякор Ами, има конфликт на интереси, но трябва да се изяснят редица обстоятелства, преди да се правят някакви изводи.

Още по темата

30 май 2023 18:20

47

30 май 2023 08:55

23

29 май 2023 10:35

74

Вътрешният министър съобщи, че вчера е получено потвърждение от властите на ЮАР, че български служител ще бъде допуснат.

„Излъчили сме такъв служител, който да отиде на място, да се запознае с хора на разследването. Служителят ни ще замине утре за ЮАР и ще се върне в неделя, вярвам, че след като се завърне ща има доста интересни и нови обстоятелства, които да можем да ползваме при разследването на това убийство и тук“, обяви той и подчерта, че са поискани информация и за убийството на семейство Димови през 2018 г.

Според него, ако могат да се правят някакви изводи в момента, то е, че това не е дело на българска група, но важният въпрос е кой е ангажирал тази група. „Не мога да знам мотиви, без да знам кой е убиецът. В момента правим необходимото и възможното да събираме информация по всички възможни версии“, добави вътрешният министър.

Демерджиев отбеляза, че самите коментари по отношение на службите му изглеждат странно.

„Службите, с които аз работя много тясно, това са всички служби за сигурност, се стремят по всякакъв начин да поддържат реда в страната, стремят се да противодействат на престъпността, включително и на влиянието на чужди служби, каквото има немалко на наша територия, или опити за такова влияние“, коментира той и добави, че няма данни да има някакви проблеми в работата на службите, ако е имало такова, вътрешният министър е категоричен, че незабавно би докладвал на президента и на премиера.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)