Демократична България (ДБ)-Стара Загора. Как и къде да се запознаем с програма, идеи, личности

ЗАРАТА, както вече писахме, започва поредица, в която ще предостави информация в рубриката си „Политика“ как и къде да се запознаят гражданите с програмите, идеите, знаковите лица на партиите, преди 11 юли.

Обединението „Демократична България“ включва „Да, България“, „Демократи за силна България“(ДСБ) и „Зелено движение“.

ДБ тепърва е подало заявление в Община Стара Загора за офис. Когато той стане факт, ще го обявим.

Фейсбук страницата на обединението, вижте ТУК. Телефонът за връзка с ДБ е: 0887258889.

Офисът на ДСБ е на адрес: ул. „Св. Княз БорисI“ 43, телефони за връзка: 042/641151, 0889 34 92 25

Зелените не са представени в Стара Загора.

Местният лидер на „Да, България“ е Магдалена Овчарова. Завършва СПТУ „Димитър Менделеев” в град Стара Загора. През 1998 година завършва право в ВСУ „Черноризец Храбър”  в град Варна. От 2002 година е член на адвокатската колегия в Стара Загора. Дългогодишен практически опит в проучвания, изготвяне на правни документи и представителство на клиенти в различни области на стопанското право, като дружествено право, търговски договори, административно право, възобновяеми източници, данъчно право, обществени поръчки, недвижими имоти, процесуално представителство и арбитраж.

Областен председател на ДСБ е Светла Карастоянова. Родена е в Стара Загора, завършва гимназия „Христо Ботев“, след това Бургаски свободен университет. Главен секретар в Регионална здравна инспекция.

Председателят на ДСБ в Стара Загора е инж. Румен Димитров. Румен Димитров е роден на 12 януари 1952 год. в гр. Стара Загора. Средно образование завършва през 1970 г. в родния си град, в гимназия със засилено обучение по математика и програмиране. Същата година е приет като редовен студент във ВМЕИ, гр. София (сега Технически университет, гр. София), специалност електроинженер.
Работи по разпределение като конструктор в Институт по роботика към НПКР „Берое“,  Стара Загора. През 1979 г. започва работа в Пусково-наладъчно управление, гр. София (сега „Стартинженеринг“), група Стара Загора, като специалист по наладка, а след това – началник Строителен обект. Участва в пускането в експлоатация на енергийните блокове на ТЕЦ „Марица-изток“ 3, ТЕЦ „Марица-изток“ 2, АЕЦ „Козлодуй“ и много други обекти с национално значение. През 1987 година започва работа като Главен енергетик на Строителни войски, Стара Загора.
От 1992 год. до 2009 год. е съдружник във фирма за монтаж, поддръжка и ремонт на електро- и хладилна техника. От 2009 до 2017 год. работи в ТЕЦ „Марица-изток“ 2, където се пенсионира. Семеен, с две деца и един внук.
Член на СДС, а впоследствие – учредител на политическа партия „Демократи за силна България“. От 2005 година до настоящия момент  – председател на Общинската организация на ДСБ.
От 2003 година насам, в продължение на вече 4 мандата, е общински съветник в Общински съвет, Стара Загора.

Щаба на „Да България“ в Стара Загора ръководи Искра Стайкова. За себе си Искра Стайкова казва:“ По образование съм юрист, но по душа съм пътешественик и любител кулинар.  Към настоящия момент завършвам и обучението си в Oxford Home Study College със специалност Event Management.  

След това ми предстои още една специализация  като Nutrition Specialist. 

 

Председател на областния щаб на ДСБ е Димитър Чорбаджиев. Роден на 7.08.1978 г. в град Стара Загора. Завършва средното си образование в Стара Загора. Машинен инженер по специалност  „Транспортна Техника и Технологии” от Русенски Университет „Ангел Кънчев” – град Русе и магистър  по „Технология и организация на автомобилния транспорт”. От шестнадесет години е мениджър продажби в старозагорска търговска фирма – оторизиран представител на Volkswagen. Семеен с две деца.


image0 (9K)