Ден на Ботев и стрелби на „Тюлбето“

ЗАРАТА информира: На 2 юни Община Казанлък ще отдаде почит на големия поет-революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Започват и учебните стрелби

145-годишнината от неговата гибел ще бъде отбелязана сутринта с поклон и церемония по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на героя на България в парк „Розариум“.

Отново в цветния парк вечерта ще се проведе тържествена заря-проверка, в памет на живота и делото на загиналите за свободата на България.
Учебните стрелби на Учебен център „Тюлбето“ през месец юни започват днес, информират от Щаба на Военно формирование 22180 – град Казанлък. От там посочват, че ученията ще продължат през всички делнични дни от понеделник до петък до края на месеца.

Ученията ще се провеждат във времето от 08,00ч. до 24,00ч. От Щаба на Военно формирование 22180 – град Казанлък напомнят, че ограниченията за движението в района се отнасят за хора, животни и машини, а на нарушителите ще бъде търсена съдебна отговорност на основание чл.389, ал.1 от Наказателния кодекс.


image0 (9K)