Депутатката от „Възраждане“ Елена Гунчева напуска партията, защото вече не вярва в Костадинов

Депутатката Елена Гунчева ще напусне проруската партия „Възраждане“ и Народното събрание. Това написа тя в профила си във Фейсбук.

Като основна причина за действията си Гунчева посочва това, че е загубила вяра в лидера Костадин Костадинов.

„След изтичане на болничните ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна Възраждане, въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера“, написа тя във Фейсбук.

Гунчева назова и други причини като кадровата политика на партията, която се фокусира върху „верни, а не умни и мислещи“, „хаотична законодателна дейност“, забрана да говори пред медиите, забрана да присъства на събития на партията и други. Тя посочи и липса на отчетност за част от средствата за депутатите, които е искала да се насочат към дейност заедно с гражданите.

„За съжаление за наемане на автобуси за протести имаше пари, но да наемем експерти, за да подготвим професионално неща за пленарна, зала нямаше“, пише още Гунчева.

Тя е недоволна и че партията не я подкрепила, след като срещу нея започна проверка на прокуратурата за евентуално подбуждане на война срещу България. Това се случи след като на 18 март тя написа, че Русия разполага с оръжия, с които „точно може да улучи Министерски съвет“, ако българското правителство реши да изпрати военна помощ на Украйна.

Депутатката беше единствената, която не участва в гласуването по вота на недоверие срещу Кирил Петков. Тя не участва в заседанието, защото беше в болничен.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036………. .


image0 (9K)