Депутат: Поведението на Чернева граничи с национално предателство

Депутат: Поведението на Чернева граничи с национално предателство

Изслушванията бяха предавани по националните канали и беше ясно от самото начало, че информацията, която ще получим, ще бъде по-обрана и няма да бъде в пълния си обем, тъй като не беше на закрито заседание. Но все пак по техни думи стана ясно, че няма вмешателство по отношение на назначаването на ръководителите на службите. Това каза депутатът от БСП Деян Дечев в студиото на „Денят ON AIR“.

Той припомни, че шефът на ДАНС Пламен Тончев поясни, че има образувано досъдебно производство срещу съветник на Кирил Петков заради РСМ.

Още по темата

30 май 2023 22:40

29

„Редно е първо да знаем какъв е бил обемът на информацията, която дамата е споделяла с граждани на РСМ. Няма как да бъда в ролята на съдник, но чух мнения, че граничи с национално предателство. Интересно защо тази информацията не беше публично достъпна в по-ранен период и защо сега се появява, доста време мина, откакто Кирил Петков беше премиер“, допълни Дечев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Народният представител се надява порочната практика с използването на службите да се прекрати.

Още по темата

30 май 2023 22:40

29

„Надявам се службите да изпълняват своите задължения и да защитават националните интереси, а те да се ползват като политически бухалки. И е много важно да разберем какъв е обхватът на термина „ала-бала“, тъй като до голяма степен може да ни отговори на въпроси, които са изключително важни за националната ни сигурност – за сегашната конфигурация в парламента, и дали може, или не може да бъде съставено редовно правителство“, подчерта Деян Дечев.

По думите му е имало хейт по БСП, че партията е аналогова.

„Знаете какъв хейт отнесе БСП, когато останахме сами в предупрежденията си, че е твърде възможно машините да са манипулирани. Г-н Петков е казал на г-н Свиленски да се откажем на всяка цена от възможността да дадем опция и за хартиено гласуване в секциите и че той ще ни даде кодовете за машините, каквото и да означава това. Вероятно ние сме били прави в тези наши опасения, много е важно да получим пълния обем на „ала-бала“-та“, категоричен е той.

И на мнение, че служебният кабинет не е успял да се справи със своите задължения.

Попитан дали президентът Румен Радев е превишил правомощията си при връчването на втория мандат, Дечев отговори: „Той постави една нова разделителна линия в обществото, не че няма основание за своите критики, но интересно, че те бяха само в една посока, тъй като в тези записи се вижда, че колаборацията между президента и „Продължаваме промяната“ е налице. Той беше човекът, който ги въведе на политическа сцена. Благодарение на него те придобиха тази сила, която имат в момента.“

Гледайте целия разговор във видеото.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)