ДЕСЕТКИ БЪЛГАРИ ПИШАТ НА МАРЕШКИ ЗА ПОСКЪПВАНЕТО НА ХРАНИ И УСЛУГИ

В момента само в бензиностанциите на Марешки горивото е под 2 лв.

Драстично повишение на много хранителни стоки и услуги се наблюдава в цялата страна. За това алармираха десетки потребители на социалните мрежи в официалната страница във Фейсбук на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки. „Допреди месец влизахме в магазина с 20 лева и пазарувахме. Сега вече почти нищо не можем да купим с тях”, пишат семейство от Белене. „Най-обикновените продукти, които зареждам ежедневно, си поскъпват бавно и „незабележимо“. И по кафенетата подновиха менютата със завишени цени тази година”, коментира жителка на Смолян. „Мои познати правят покрив и се оплакват, че всеки ден цените на материалите са различни- по-високи, естествено”, казва варненка. „Пак само Вие, г-н Марешки, повдигате първи този наболял въпрос. В кварталния супер тихомълком увеличиха всички хранителни стоки поне с 20% – и хляб, и сирене, и кашкавал, олио, за месото да не говорим. В нашето семейство най-много пари отиват за парно, ток, лекарства, храна. Слава Богу имаме тук Ваша бензиностанция и от горивото си спестяваме!!! За което благодарим на Вас!!! Реагирайте. Не може заплатите да не растат, а цените на всичко останало да летят нагоре!”, коментира столичанка. В този дух са десетките коментари в профила на политика.

Българите сигнализират за скок в цените на олиото, хляба, на много други хранителни продукти. Те недоволстват и от обявеното поскъпване на тока и парното от 1 юли. Масовото мнение е, че вместо да растат заплати и пенсии, растат цените.

Няма как да не реагираме остро. Това е началото на една нова вълна на недоволство сред българите и ние отново ще бъдем до тях в тази битка. Досега ми пишеха колко ги грабят през горивата там, където няма наша бензиностанция, сега към това се добавя скок на хранителните продукти и на много други стоки и услуги. Не е нормално в такава криза управляващите да тласкат хората към още по-голяма бедност и държавата да не прави нищо”, заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. От различни градове в страната продължават да настояват да имат достъп до справедливи цени на горивата и искат от него да ги освободи от картела. Хората приветстват факта, че в момента единствено в обектите на VM Petroleum горивото е под два лева като разликата с останалите достига 17 ст. на литър!

Ще припомним, че в четвъртък – 1 юли, в 12.00ч. пред сградата на КЕВР, „Българските патриоти” организират протест срещу новия скок на цените на парното и тока.


image0 (9K)