Десетки помагат на дядо, който изгуби пенсията си от 140 лв.

Вълна от съпричастност в Русе след обява за изгубена пенсия. Възрастен човек, който изгубил 140 лв., обявил награда. Поставил бележка на вратата на аптека. Историята му трогнала Венелин Руменов. И решил да помогне.

„Разбрахме се да направим много набързо една кампания с дарителска кутия, която да сложим в аптеката. И всеки, който дойде, да може помогне с парички“, обясни Венелин.

Мнозина се включили в благородната акция. От аптеката казват, че възрастният човек е техен редовен клиент. Днес не са очаквали толкова хора да се отзоват.

„Човекът дълго време стоя тук, обикалял е целият квартал, разпитвал е, явно никой не е могъл да му помогне. Той е много възрастен човек, който явно живее от тази малка пенсия само. И много хора продължават да идват и питат за кутията“, радва се на добротата на хората фармацевтът Ирена Ашминова.

Снимката събира стотици коментари и желаещи да дадат пари за възстановяване на сумата.

„Тази сутрин прочетох в група във Facebook и реших да мина да дам и аз каквото мога. Просто все едно е мой родител, който си е загубил пенсията и реших да помогна“, сподели Маринка Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

„Хубаво е, че толкова много хора бързо се организираха да помогнат на човека. Сега ще може и да изкара едни хубави празници и да му е по-леко зимата. Парите са повече и дано му помогнат за по-дълго време“, надява се Елвира Димитрова.

Предстои организаторите да отворят кутията и да предадат събраната сума пари на възрастния човек. 

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)