Десислава Атанасова: България е в спирала от кризи

Стартираха официално консултациите при президента с партиите след внесения вот на недоверие от опозицията. Вчера Кирил Петков подаде оставката на кабинета, но така и от ПП не се явиха при Радев заради актуализацията на бюджета.

От ГЕРБ пък съобщиха, че няма да приемат мандат.

Още по темата

28 юни 2022 09:06

38

27 юни 2022 12:26

114

27 юни 2022 09:23

197

„За нас е ясно, че общественото доверие задължава и първите в политическата класация трябва да положат усилия кабинетът им да издържи и в рамките на 47-ия парламент да се опитат да съставят кабинет.

Най-вероятно и в предстоящите избори ще се явим в коалиция със СДС. Не чертаем никакви разделителни линии. Имаме обаче основни теми, по които няма да правим компромис“, обясни пред bTV Десислава Атанасова от ГЕРБ.

По думите й, обединение е възможно по теми като РСМ и бюджета. „Ако помните, подкрепихме и смяната на Стефан Янев със Заков за министър на отбраната“, припомни тя.

Атанасова добави, че по този начин ГЕРБ заявява своята позиция и това, че има допирни точки, не значи „протягане на ръка“.

Според нея, това са ясни послания за техните избиратели.

„В момента България е в спирала от кризи и ако не се вземат държавнически решения, предстои катастрофа“, заяви тя.

Десислава Атанасова коментира и факта, че Бойко Борисов няма да се оттегли от ГЕРБ с думите, че е най-добре всяка партия сама да определя своя избор на лидер, своята програма и управление.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)