България

Десислава Атанасова: Може да ни обвиняват във всичко, но не и, че се боричкаме за власт

„Цяла седмица следа мненията и коментарите по темата за отказа на президента да подпише указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Според мен това е един опит на президента за дребно заяждане. Неговото решение да не подписва е политическо.“ Това каза в сутрешния блок на бТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

[ad id=“225664″]

„Конституцията ясно казва, че когато има такъв казус не е необходимо да се изпраща такова съглъсувателно писмо. Ако утре имаме указ на президента, ще гласуваме три оставки. Ако няма такъв указ, в деловодството на Народното събрание са внесени три отделни проекта за персонални промени в кабинета и ще гласуваме отделно оставките, като със сигурност утре ще гласуваме две и ще чакаме указа. Това е волята на премиера“, подчерта Атанасова.

„На всички е ясно, че този кабинет няма алтернатива. Може да ни обвиняват във всичко, но не и в това, че се боричкаме за власт. За ГЕРБ властта никога не е била самоцел“, изясни депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър.

По думите й „наистина може да има проблеми покрай поскъпването на тока и парното, но не трябва да забравяме и да пренебрегваме доброто свършено от този кабинет“. „Догоди на ще има увеличение на бюджетните заплати, ще има увеличение на пенсии, ще има увеличение на социални услуги“, успокои българите тя.

„Неразбирателство и трус в коалицията няма. Смятам, че всички противоречия бяха преодолени и то във формата на диалог. За всички е ясно, че този кабинет няма алтернатива”, категорична е Атанасова.

По думите й няма предпоставки за предсрочни парламентарни избори и „БСП трябва да осъзнаят това”.

„Относно АЕЦ „Белене“ явно БСП трябва да освежат паметта си и да видим кой трябва да носи отговорност за тези милиарди, които всички ние плащаме сега“, отговори Атанасова на предишния гост Драгомир Стойнев.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

БСП регистрира листите в София, Нинова водач в 25 МИР

Иван Ченчев води листата в София област...

32 минути ago

МВР спипа девет души зад волана, употребили дрога

Други 34 са дали положителна проба за алкохол...

2 часа ago

В кадър: Откриха сезона на о. Света Анастасия с миди и музика

Новото е подводен туризъм до направен в морето параклис...

2 часа ago

Военният министър: Бюджетът за отбрана ще расте

Може да нарасне на 2,5% от брутния вътрешен продукт...

2 часа ago

Елена Йончева на пето място в листата на ДПС за евровота

Пеевски начело в листите за НС в Кърджали и Благоевград...

3 часа ago
image0 (9K)