Любопитно

Деси Банова и Мон Дьо в челен сблъсък?

Челен сблъсък и много тежък междуличностен конфликт се очаква съвсем скоро в Нова телевизия между Деси Банова-Плевнелиева и светския журналист Мариян Станков – Мон Дьо, издават запознати. Бившата синоптичка се връща на работа след близо 3 години и половина в отпуск по майчинство и ще работи по нова рубрика в сутрешния уикенд блок „Събуди се”. Тя обаче ще е почти същата като на колегата й, който от години прави най-добрите интервюта със звезди в телевизията.

Деси Банова уж щеше да се връща на работа през септември миналата година, но целият есенен тв сезон мина без нея. Ето обаче, че президентшата все пак ще изгрее в Нова телевизия, макар и след прекъсване, продължило близо три години и половина. За всеки, който поне малко е запознат с родните закони, е ясно, че толкова дълъг отпуск по майчинство няма дори и у нас, където се радваме на най-дългото майчинство в цяла Европа. Дори у нас максимумът, който една жена може да прекара вкъщи, без да напуска работа, е три години, като през третата е в неплатен отпуск. После може да си вземе по един месец допълнителен отпуска за всяка година от майчинството, но както и да се смята, времето, което Деси изкара вкъщи, е твърде много, писа Уикенд.

Госпожа Плевнелиева май е прекратила трудовия си договор в телевизията и е минала на хонорар там, шушукат работещите в Нова. Тя вече официално е изключена от списъка с водещите. Името й фигурира в графа „автори”, което може да се разглежда като знак, че действително е станала външен сътрудник, на когото се плаща не твърда заплата, а хонорар за всеки излъчен материал. По-интересно е обаче какво ще работи Деси. От телевизията съобщиха, че вече няма да показва прогнозата за времето, а ще прави интервюта с „популярните личности в различна светлина, разказвайки техните човешки истории”. Това на практика е същото, което прави и колегата й Мариян Станков-Мон Дьо. Той от години разработва жанра „портретно интервю”, в което представя човешките истории на популярни личности. Защо е било нужно да се отделят пари и за хонорари на Деси Банова, която да прави същото, само че за първи път в живота си, не е ясно.

Със сигурност обаче Мон Дьо не е доволен, че му измъкват рубриката под носа, пък макар и под друго име, след като години наред я налагал като своя лична марка в ефира на Нова. Не стига че ще правят един и същи тип интервюта, ами с Банова ще се изявяват и в едно и също предаване – „Събуди се”. Ясно е, че единият е излишен, но кой от двамата? Мон Дьо прави най-добрите интервюта от този тип в Нова. Деси пък е популярно лице със здрави връзки и няма как да изхвърли. Говори се, че засега двамата се гледали на кръв и водели нещо като „студена война” – без открит огън помежду си, но с непрекъснато нагнетяване на напрежението.

Деси Банова роди син на мъжа си Росен Плевнелиев на 1 октомври 2018 г., а излезе в отпуск по майчинство доста по-рано. Тя спря да води прогнозата за времето, когато се залюби с бившия президент. Преди да роди, правеше рубрика за успешните българи в сутрешния блок „Здравей, България”, която бе нарекла „Истории на успеха”. Новият й проект се казва „Тук и сега”, а като първи гост бившето момиче на времето покани Илиана Раева.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Очаква се повишаване на поленовата концентрация

За май дневните температури ще са над обичайните...

30 минути ago

Поискаха от Терзиев да замрази проекта за „Патриарха“

“Този абсурд трябва да спре” каза комисията по транспорт в СОС...

36 минути ago

Трайчо Трайков се разграничи от колегите си за „Патриарха“

Кметът на "Средец" се извини на софиянци за проблемите...

47 минути ago

Терзиев: Има проблем с детските градини, работим, вземаме мерки, строим

Около 9700 деца останаха без места на първото класиране...

един час ago

„Антидот на замръзналата среда“. Асен Асенов, с когото съвременният танц се качи на българска сцена

Преди 17 години благодарение него в България се появява единствен по рода си фестивал за…

един час ago

Откриха тяло на жена край жп линия в Кюстендил

Установяват се причините за смъртта...

един час ago
image0 (9K)