Деца от Енина получиха голямата награда от конкурс – спортна площадка за своето училище

На 5 юни 2018 г. победителите в детския конкурс на EVN България за изработване на макет, посветен на тема „Екологичен град“, посетиха модерната централа на EVN Топлофикация в Пловдив. Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на дружеството за обучения в училищата „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“.

[ad id=“225664″]

Общо 75 деца и техните преподаватели от три училища, класирани на първите места в конкурса на EVN България, получиха възможност да посетят съоръжения на EVN Топлофикация в Пловдив. Децата са от ОУ „Христо Ботев“ с. Енина, община Казанлък, СУ „Железник“ Стара Загора и НУ „Димитър Благоев“ Стара Загора.

Посещението включваше обиколка на територията на EVN Топлофикация при спазване на мерките за безопасност. Децата имаха възможност да се запознаят от безопасна дистанция с различните енергийни съоръжения.

[ad id=“263680″]

Визитата включваше и детско парти с подаръци и различни игри на екологична тематика. В рамките на посещението децата представиха изработените от тях макети на тема „Екоград“. Всяко дете беше отличено индивидуално с медал и сертификат за завършено обучение по енергийна ефективност и екология. Класираните на I-во място ученици от ОУ „Хр. Ботев“ в с. Енина ще получат голямата награда – спортна площадка в двора на училището.

През учебната 2017/18 г. EVN България осъществява за девета поредна година обучение на ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата.


image0 (9K)