Джокович спечели победа номер 1000 в кариерата си

Сърбинът Новак Джокович спечели с 6:4, 6:3 срещу норвежеца Каспер Рууд на полуфиналите на надпреварата от сериите „Мастърс“ в Рим, с което записа победа номер 1000 в професионалната си кариера, научи ЗАРАТА от БТА. Той ще играе за шеста титла на турнира в Италия срещу гръцкия тенисист Стефанос Циципас.

С победата си над Рууд, Джокович стана едва петият тенисист в историята с 1000 или повече победи в професионалния тенис. Лидер по този показател е Джими Конърс с 1274, следван от Роджър Федерер с 1251, Иван Лендъл с 1068 и Рафаел Надал с 1051. След края на мача сърбинът получи торта с числото 1000, изписано върху глазурата.

„Бях само зрител, когато Роджър и Рафа спечелиха хилядните си победи. Чаках с нетърпение и аз да стигна до това постижение“, каза Джокович в интервю край корта.

За сърбина това е едва пети турнир през годината, тъй като той не е ваксиниран и не можеше да играе по време на затегнатите мерки срещу КОВИД-19 в световен мащаб. Миналата седмица той участва и на турнира от сериите „Мастърс“ в Мадрид, където отстъпи срещу Карлос Алкарас на полуфиналите.

Рууд, първият норвежец в историята в топ 10 на АТП, обаче не бе пречка за Джокович. Сърбинът поведе с 5:1 в първия сет и го спечели с лекота, въпреки че загуби веднъж на собствен сервис. Във втория сет двамата тенисисти си размениха по три гейма, а Джокович спечели следващите три с два пробива за крайното 6:3.


image0 (9K)