Джокович триумфира в Париж

Световният №1 Новак Джокович триумфира на последния за годината турнир от сериите АТР Мастърс 1000 в Париж, надигравайки в много оспорван финал Даниил Медведев, видя ЗАРАТА.

Спорът за трофея в зала „Берси“ продължи 2 часа и 16 минути, но накрая радостта беше за сърбина, който осъществи обрат, за да спечели с 4:6, 6:3, 6:3.

За Ноле това е рекордна 37-ма Мастърс, с която той се превръща еднолично в играча с най-много трофеи в турнирите от серията АТР Мастърс 1000. До момента той делеше първата позиция по този показател с Рафаел Надал.

Мачът започна отлично за Медведев, който проби Джокович още в откриващия гейм, но този му аванс не се задържа дълго, тъй като руснакът на свой ред загуби подаването си в четвъртия гейм. Шампионът от US Open взе нов пробив аванс, повеждайки с 4:3 и този път не изпусна преднината си до края на сета, затваряйки го с 6:4.

Във втория сет Джокович драстично вдигна нивото си на игра, започвайки все по-често да излиза и на мрежата. Това даде резултат в четвъртия гейм, когато Ноле проби за 3:1. При 5:3 сърбинът сервираше за частта, като му се наложи да спасява цели три точки за пробив, но в крайна сметка измъкна този маратонски гейм, вкарвайки срещата в решителна трета част.

Финалният сет започна с тенис на много високо ниво, но Ноле беше този, който издебна момента за пробив в петия гейм, повеждайки с 3:2. Това повлия негативно на Медведев, който след серия от грешки инкасира втори пробив, давайки аванс от 5:2 на Джокович. Руснакът се пребори да върне единия пробив, но още в следващия гейм световният №1 стигна до мачбол и го реализира, за да вдигне шестата си титла от Мастърса в Париж.

Сега и за Джокович, и за Медведев предстои пътуване до Торино за участие във финалите на АТР, където руснакът е действащият шампион, докато сърбинът ще търси изравняване на рекорда на Роджър Федерер от шест титли в надпреварата.


image0 (9K)