Димитър Бербатов се срещна с представители на футболните клубове в Старозагорска област

 

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов днес бе в Стара Загора и проведе среща с представители на клубовете от Старозагорска област. Представители на Берое, Верея, Ботев (Гълъбово),  Миньор (Раднево), Минерал (Овощник), ветерани на Берое уважиха поканата му, а срещата се проведе на стадион „Берое“, научи ЗАРАТА.
На нея Бербатов запозна присъстващите  с вижданията си за бъдещото управление на футболната ни централа.
– Една от точките, които съм заложил в програмата си е професионалният футбол да се администрира от професионалната футболна лига. Футболният съюз трябва да се занимава с аматьорския, с детско-юношеския футбол, със съдийството, където има доста проблеми. Професионалният футбол обаче трябва да е при професионалната лига, заяви Димитър Бербатов.
Едно от предложенията му е да се въведе  мандатност за президента на БФС. Бербатов е за два мандата, но сподели че неговият екип го е убедил че трябва да са три тоест 12 години.
–  Ако тогава не се е справил този който ръководи БФС, става и си отива, категоричен е Бербатов.
   Той подчерта още , че клубовете няма от какво да се страхуват и ако желаят промяна, то не трябва да допускат да бъдат унижавани с различни подаръци или с обещания за облаги от сегашното ръководството на БФС.
    Предложението на бившия национал и екипа му е изборният конгрес да се проведе на 21 септември.

image0 (9K)