Димитър Желязков-Очите бил в Турция заедно с бургаски общинар от БСП?

Председателят на групата на БСП в бургаския общински съвет Бенчо Бенчев е бил в Турция заедно с арестувания несебърски бос Димитър Желязков – Митьо Очите, предаде бТВ, позовавайки се на свои източници.

[ad id=“225664″]

Желязков беше задържан в истанбулски хотел, а по-рано през седмицата 19 сочени за негови приближени бяха заловени в Бургаско в хода на операция срещу организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение.

Към момента не е ясно в какво качество Бенчев е придружавал Митьо Очите и дали и той е бил арестуван.

Общинският съветник от гражданската квота на социалистите, който извън политиката е крупен зърнопроизводител и предприемач, стана медийно известен в началото на годината около прокурорските проверки на собствениците на луксозни коли и скъпи имоти. Притежава три луксозни лимузини, сред които и чисто нов ройлс-ройс.

Разследване на бТВ показа, че той е сред съдружниците в охранителната фирма „Аркус-Сигурност”. Димитър Желязков е казвал в интервюта, че е само неин консултант.

[ad id=“263680″]

Бизнесменът Бенчев стана известен,след като се похвали с чисто новия автомобил за 200 000 евро. Това ядоса лидерката на БСП, Корнелия Нинова, която обяви, че подобна демонстрация може да е законна, но не и морална и се разграничи от него.


image0 (9K)