Димо Гяуров: Официалната версия за убийствата в Нови Искър поражда съмнения. Ако Росен Ангелов не е бил сам?

Росен Ангелов най-вероятно наистина е извършител на шесторното убийство в Нови Искър, но фактическата обстановка около престъплението все още не е напълно изяснена от МВР и това поражда съмнения в официалната версия. Това коментира в студиото на „Тази сутрин” на бТВ бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров.

„Като няма живи свидетели, как има ясни изводи какъв е точно мотивът?”, запита той. Гяуров посочи, че вярва, че Ангелов е убиецът, но фактите около престъплението може да са различни от тиражираните: „Няма да се изненадам, ако не е сам, ако има съучастник, но сега много удобно затваряме папката. (…) Когато не можеш да наредиш пъзела, не си позволяваш да правиш изводи и да ги даваш на публиката”.

Той отбеляза, че има съмнения и около соченият за оръжие на убийството малокалибрен пистолет. Гяуров обясни, че в случая говорим за малък куршум с малък барутен заряд, а освен това самоделният заглушител изключително затруднява прицелната стрелба.

[ad id=“263680″]

Не е ясно и защо стъклото на джипа на разстреляното семейство е било разбито, при положение, че се твърди, че убиецът е взел ключовете от автомобила.

„Нека разследващите не се сърдят, че обществото коментира, а да се вгледат в себе си защо няма доверие”, призова ексшефът на разузнаването. По думите му е „повече от срамно” Ангелов да бъде намерен в дома, в който преди 9 години е било извършено блудството, за което е бил осъден: „Никой не го е търсил и той не се е крил – това е срамното, как после да [ad id=“225664″]

„Никой не вярва не само във възможността МВР да си свърши работата, в способността на разследващите да доведат нещата докрай, никой не вярва в амбицията на полицаите”, заяви той.

По отношение на показното убийство на бизнесмена Петър Христов, Димо Гяуров коментира, че по-скоро не би правил връзка между властта и престъплението и по-скоро става въпрос за сблъсък на интереси и отмъщение.

[ad id=“225664″]

„Близък е до ГЕРБ, затова и ГЕРБ скочиха на амбразурата да обясняват какъв благодетел е и как нямал общо със сенчестия бизнес”, отбеляза той, като допълни, че медийни публикации са свързвали Христов с „голяма група от подземния свят от началото на прехода”.

Бившият началник на НРС коментира, че голяма част от този тип убийства са останали неразкрити.

Цялата информация за шесторното убийство в Нови Искър и за извършителя Росен Ангелов, който се самоуби, ще намерите ТУК


image0 (9K)