Директорът на болница „Киркович“ с обещание към медицинските специалисти в отговор на тяхно оплакване

Както писа ЗАРАТА по-рано днес, в редакцията ни постъпи оплакване от служители на УМБАЛ „Проф. Ст. Киркович“. От сигнала стана ясно, че сумите за членския внос към професионалната им Асоциация БАПЗГ се удържат от заплатите им, фиксирани в месечните ведомости, но те не се превеждат към сдружението. От този акт губят единствено медицинските специалисти.

Какви са вредите и нарушените ползи за тях, прочете тук:

След разговора ни с регионалния председател на БАПЗГ Ваня Георгиева се разбра, че подобни задължения има и МБАЛ „Берое“ в Стара Загора.

След няколко опита успяхме да се свържем с проф. д-р Йовчо Йовчев, изпълнителен директор дмн на болница „Киркович“, който в момента е в отпуск, но отговори на нашите въпроси.

Проф. Йовчев каза, че болницата е притисната от задължения, но обеща, че дължимите суми за невнесените пари за членски внос към професионалната асоциация ще бъдат преведени до края на тази година. Директорът на болницата уточни, че след като това задължение се изчисти, всеки от служителите на УМБАЛ, ако желае, ще внася сам членския си внос, без това да е обвързано с болницата.

Медицинските специалисти от старозагорските болници „Киркович“ и „Берое“ губят привилегии, заради неплатен членски внос, който все пак им се удържа редовно от заплатите


image0 (9K)