Дистанционната форма на обучение на учениците може да продължи до 13 април

Има вероятност дистанционната форма на обучение на учениците да продължи до 13 април – това са съобщили на училищата от Министерството на образованието и науката, информира БНР.

Пред „Дневник“ от министерството уточниха, че писмото е предупредително за учителите – да се подготвят за възможно удължаване на онлайн обучението.

Решение за удължаване на ваканцията след 29 март все още не е взето, тъй като за целта трябва да бъде издадена заповед на министъра на здравеопазването, допълниха от образователното министерство. По-късно днес се очаква заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за удължаване на срока на прилагане на противоепидемичните мерки до 13 март, в която веротно е бъдат включени и училищата, информира още пресцентърът на МОН. В такъв случай ще последва и заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев за удължаване на дистанционното обучение.

В интервю за „Дарик“ в събота Вълчев допусна, че онлайн обучението може да продължи до 13 март, но нулева година няма да има.

 

От МОН обявиха още, че не се подготвят онлайн варианти на матурите за 7 и 12 клас. Засега очакванията са през май, когато са датите за национално външно оценяване, децата да са вече на училище.


image0 (9K)