Днес и утре в Стара Загора – обща епархийска конференция и втората Национална младежка среща на православните християн

На 27 и 28 май 2022 година в Стара Загора паралелно се провеждат обща епархийска конференция и втората Национална младежка среща на православните християни, съобщиха за ЗАРАТА

Те се организират от Старозагорска света митрополия, под патронажа на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.

Общата епархийска конференция под надслов „Актуални административни, финансови и енорийски проблеми в Старозагорска епархия“ ще събере на едно място всички духовници, епархийски съветници и административни служители в Старозагорска епархия. Модератор на събитието ще бъде иконом Йордан Карагеоргиев, завеждащ КПО при Старозагорската св. митрополия. В петък (27 май) от 9:00 часа, в зала „П. Р. Славейков“, участниците ще бъдат приветствани от митрополит Киприан и заместник-кмета Иванка Сотирова. В същинската част са предвидени доклади на иконом Петър Радев, финансовия ревизор Златко Генчев, главния счетоводител Лилия Карагеоргиева, архиерейските наместници на Чирпанска, Свиленградска, Харманлийска и Новозагорска духовни околии. Присъстващите ще изгледат и документален филм за делото и живота на Старозагорския митрополит Методий.

Втората национална младежка среща на православните християни ще започне в 14:00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора, отново с приветствия на архиерея и заместник-кмета Иванка Сотирова. Програмата включва доклади и беседи, свързани с православните добродетели и ценности. В 17:00 часа ще бъде отслужено вечерно богослужение в катедрален храм „Св. Николай“ гр. Стара Загора.

На 28 май (събота), отново там, ще бъдат отслужени утреня и Божествена св. Литургия, в която ще съслужат всички участници в събитията. Посрещането на архиерея е в 09:15 часа. След нея всички младежи ще отпътуват на поклонническо пътуване до манастирите от Старозагорска епархия. Срещата ще завърши с лагерен огън в курорта Старозагорски минерални бани.


image0 (9K)