Днес в Стара Загора е денят на рибата – от веслонос до пастърва, плюс водорасли спирулина

Днес в Стара Загора е денят на рибата – от веслонос и калкан до пастърва, плюс прясна спирулина – култивирана и отглеждана в Стара Загора

Около шадравана в парк „5 октомври“ днес е истински празник за любителите на рибата. Сом и лаврак, веслонос, калкан и два вида пастърва, морски риби от най-най- хубавите, пресни водорасли спирулина, консерви от различни видове риба, морски дарове…
На всичкото отгоре, можете просто да поискате да ви резнат едно филе, или котлет и да ви го приготвят на място с подходяща салата, или пък да си ги отнесете вкъщи и да ги приготвите сами.

Ако ще се „мотаете“ из града с току-що купената, предимно прясна и охладена риба (разбира се има и замразена – предимно паламуд и други морски мидове), търговците опаковат закупените деликатеси с лед.
Преди да си тръгнете с филетата, котлетите, или целите риби, е добре да видите кулинарните демонстрации с шеф готвач Сандра Алексиева, която най-известният кулинарен влогър в страната. Тя приготвя на място рибни ястия и дава своите съвети за приготвянето на риба у дома, така че вкъщи ще блеснете с нови кулинарни шедьоври.

За децата ще има детски кът, в който се провеждат образователни забавни игри, свързани със сектор „Рибарство“, така че те няма да скучаят докато вие научавате най-добрите хитринки за приготвянето на рибата.
Всичко това е придружено от програма с водещ Ники Станоев, а от 18 часа фестивалът на рибата ще приключи с музикалните изпълнения на Маги Джанаварова и музикална група „Rewind“.
Събитието е част от промоционална кампания, която се организира от Министерство на земеделието, храните и горите, с цел да се скъси веригата на доставчици и потребители, като се предостави възможност на производителите да предлагат своята продукция директно.


image0 (9K)