Добрата новина

Добротворци от Стара Загора отвориха Кутията за писма до Дядо Коледа и сбъднаха детските желания

“Коледа сбъдва желания” е инициатива на Сдружение с нестопанска цел “Самарско знаме” в Стара Загора. Кампанията се провежда за втора поредна година, като този декември кутията за писъмца до Дядо Коледа гостува в Дома за деца, лишени от родителска грижа “Теофано Попова“.

Голямото желание на децата беше да гледат филма ”Смарт Коледа”, сподели за ЗАРАТА Станислава Стайкова – един от инициаторите на идеята повече деца в неравностойно положение да получат внимание и грижа.

Нашата идея подкрепи Cinema Citi България, които предоставиха пуканки и безалкохолна напитка за всяко от децата.

Книжарница “Микси Макс” подариха на всяко дете ваучери на стойност 10 лв., с които те да си купят каквото пожелаят при тях.
Фирма “Петгруп- Гълъбово” ЕООД набави топли шапки за всички, Бистро “Цаца под липата” осигури огромни шоколадови Дядо Коледа и още куп лакомства.
А хората, обединени в Сдруженията “Самарско знаме” и “Един живот за България” закупиха билетите за кино, уточни Стайкова.

Ние винаги работим в партньорство с други организации, защото така взаимно се вдъхновяваме и създаваме незабравими емоции за децата, към които е насочено нашето внимание.

Децата от Дом „Теофано Попова” с директор Рилка Иванова се включват в почти всички инициативи на Сдружението: участваха в “ Да почистим заедно” езеро Загорка и парка на Самарското знаме. Специален подарък за тях беше празникът за Деня на детето – 1 юни “Вълшебно детство”.

Предстои кампанията “Мисия живей безопасно“, която също е традиционна за нас. Тя се организирана съвместно с Общината и Пожарната в Стара Загора, допълни още Станислава Стайкова.

А с какво настроение са се върнали в Дома 13-те деца след гледането на филма, разказа директорката Рилка Иванова:

Изключително щастливи, усмихнати, усетили истинския дух на Коледа, се прибраха нашите възпитаници. Бяха много приятно изненадани от подаръците под елхата в МОЛ-а, заредени с емоции и много, много благодарни за добротата на хората, които никога не ги забравят. Топлината няма как да не бъде оценена. Екипът на Дом „Теофано Попова“ също благодари на добротворците!

Красимира Янкова

Recent Posts

Мода за пролетта – как да носите блуза с щампа?

Графичните модели са все по-популярни...

4 часа ago

11 закона за силата, които всеки трябва да знае

Избягвайте нещастните и хората без късмет...

5 часа ago

Дарение за българите в Албания възпали македонистите

Българският флаг бил провокация...

6 часа ago

Ливърпул показа новия екип – ремикс на легендарния от 1984

Същата година момчетата на Джо Фейгън спечелиха КЕШ...

6 часа ago
image0 (9K)