Добро утро от ЗАРАТА на 7-ми април! Поклон, медици!

Днес отбелязваме Международния ден на здравето. На тази дата празнуват лекари, медицински сестри, фармацевти и всички, които работят в областта на здравеопазването.

7 април е обявен за Ден на здравето още през далечната 1948 г. От 1964 г. тази дата започва да се отбелязва и у нас като деня на здравния работник.
Честит празник!

Нека си пожелаем – не само на медицинските работници, а и на всички останали – тежко, или не, здравната ни система да бъде реформирана така, че лекарите ни, фелдшерите, медицинските сестри, акушерите, санитарите… да имат достойното заплащане, което да им позволи да останат в България!

Да се радват на уважение, а това зависи и от наличието на съвременни възможности за диагностика и лечение в болници и кабинети, за да имат мотивацията да останат в България!

Да бъде осигурена безопасност и защита за медиците, особено за работещите в Спешните центрове, за да останат на поста си и да ни спасяват тук – в България!

Да бъде въведена такава система за специализации, че младите лекари да имат възможност за развитие, придобиване на специалност и достойна реализация в България!

Едва ли ще стане веднага и на всички нива пожеланото, но трябва не да го искаме, а да го изискваме. Здравеопазването е една от всъщност малкото сфери, в които държавата трябва да е Държава и политиката трябва да е Политика. Другата е образованието. Останалото е работа на всеки от нас.


image0 (9K)