Довечера в „Завинаги“: А, бе, много положителен герой този Фарук, бе!

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ Фарук наистина слага край на кариерата си като изпълнителен директор на семейната фирма.

Истинската история в сценария на “Завинаги” никак не е розова, колкото е в сериала

Вечерята в имението, която започна приповдигнато и с много закачки, премина през благодарствени речи и вкусно приготвената от Фарук храна, завърши катастрофално в момента, когато мозъкът на Есма изключи и тя не можа да познае току-що влязлата Анастасия. Всички се натъжиха, но особено съкрушен от това се почувства Осман, който се наложи да проведе сериозен разговор с любимата си, поканена да помогне с гледането на децата по време на тържеството. Сюрея кара двамата влюбени да помислят относно връщането на рускинята в къщата, защото съзнанието на Есма все по-често започва да дава сигнали, че няма да се справи без наглеждане. Да пазят в тайна любовта си, вече не е за предпочитане нито за Анастасия, нио за Осман, но те вземат решение да не бързат в нищо и да се съобразят със състоянието на Есма.

Фарук и Сюрея обсъждат плановете си. Той е на мнение малко да позабави темпото, да обмисли какво ще прави и успокоява жена си, че тя ще е първата, с която ще сподели решението си. Сюрея също е изтормозена и след разговора се гушват и заспиват. Но сънят на Сюрея никак не е спокоен, явяват ѝ се картини от детството, превърнали се в кошмари.

Офисът на семейната фирма попада под обстрела на всички акционери. Излиза новината за оставката на Фарук, медиите пощуряват, а хората, вложили пари при Боран се чувстват несигурни и телефоните прегряват. Как ще излязат от тази ситуация оставените да се справят с фирмените дела Фикрет, Адем и Акиф, който все пак остана здравият гръб зад двамата братя. Адем се оказва изключително здравомислещ в случая, спокоен и с визия за бъдещето. Фикрет припламва и губи почва под краката си, защото емоциите му изпреварват мисълта, както винаги.

Трудни разговори и обяснения предстоят и на Фарук с хората, влезли в холдинга заради личното си доверие към него. Особенно ценна подкрепа му дава Гарип, който подхожда мъдро към проблема, показвайки му, че трябва да остане верен на сърцето си, не само на разума.

Акиф мълниеносно организира пресконференция, а Фарук пристига бързо в офиса. Може да му се признае: Може го! Той застава пред журналистите благ, усмихнат, предразполагащ доверие, но и твърд, изискващ уважение. Фарук съобщава решението си, а думите му на възхвала на триото Фикрет-Адем-Акиф успокоява най-вече оставащите на руля на холдинг Боран. Акиф започва да се шегува в неговия си стил и нещата тръгват къде-къде по-спокойно.


image0 (9K)