Довечера в „Завинаги“: Гарип е смазан, но измисля ход, който да върне Есма в конака

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ семейство Боран и Гарип се опитват всячески да върнат Есма в конака.

След като празникът по случай рождения ден на Дилара премина прекрасно за всички, след като и Адем се държа перфектно с Мерт, а Есма прие Анастасия като снаха и семейството се прибра повече от щастливо в имението, на сутринта Боранови откриха, че майка им е изчезнала. Когато прочетоха двете писма, оставени от Есма за децата ѝ и за Гарип, стана ясно, че тя се прощава с тях завинаги.

В “Завинаги” нищо не предвещава, че Есма ще поднесе ужасна новина на семейството си

Много бързо обаче султанката е открита настанена в старческия дом, финансиран от Фондацията, на която тя все още е председател.

Гарип е смазан с листа хартия в ръце, който за пореден път е символ на края на щастието му и сбъдването на мечтите му, свързани с жената на живота му. Той не знае какво да предприеме, защото в него се е загнездила и обидата, че в такъв момент тя отново бяга, а той дори не е заслужил доверието ѝ, за да сподели какво е намислила.

Фикрет полудява, той никак не може да обуздае нервите си и заедно с братята си отиват в Дома, а там управителката открито флиртува с Фарук, предлагайки му да влезе в кабинета ѝ с нея, за да си поговорят. В крайна сметка Фарук успява да я убеди да отидат заедно в стаята на Есма. А там Фикрет снове като побъркан и събира в куфара вещите на майка си. Разбира се, против волята на султанката нищо не може да се случи и синовете ѝ си тръгват без нея, още по-притеснени и отпреди.

Сюрея се опитва да успокои Гарип, седнал тъжен в зимната градина. Само след няколко разменени думи, усмивка грейва върху лицето на възрастния мъж и той хуква навън. Преди това успокоява младата жена и ѝ благодари, че по някакъв начин му е дала една идея. За какво обаче, не става ясно. Ала възрастният мъж с усмивка тръгва да изпълнява замисления план.

Есма е в кондиция и започва да шашка персонала в старческия дом, проявявайки безброй капризи. На врата ѝ обаче се чука и вътре влиза адвокатът на Гарип Селимер. Той твърде официално и лаконично ѝ подава само папка с документи, уведомявайки я, че мъжът ѝ иска развод… Есма не може да повярва на ушите си.

Адем успява да изкопчи от Санем къде е отишла любимата му. Намира Гюнеш в бутиково хотелче наблизо и я моли за разговор. За първи път тя проумява какво всъщност го притеснява и че не ревността към връзката на Дилара е в центъра на избухванията на Адем, а неумението му да бъде баща, от притесненията му, че Мерт вече има дете и знае как да го прави и би изместил Адем, ако отглеждат заедно с Дилара Умут и Ария. На Гюнеш започва да ѝ просветлява каква всъщност е истината. Но мъжът е накърнил гордостта и достойнството ѝ и тя продължава да твърди, че не е просто едно звено от пъзел, на което Адем да сменя постоянно мястото. Тя иска да усети, че е ценна за него по един уникален начин.

Сюрея и Ипек са подготвили малко представление в двора на Дома, където са довели и децата си. Есма прави скандал, но после се качва в статята си, сновейки напред-назад като в клетка.

Адем разбира от Гюнеш, че тя не може да има деца и както винаги, когато не е на неговата, той не успява да реагира по най-добрия начин, оставяйки любимата му да си тръгне от мястото на разговора им без той дори да продума. След това разбира се съжалява, но единственото, което му остава е да отиде в имението и да разкаже на Фикрет и на Фарук какво го мъчи. Те от своя страна споделят с него техните притеснения относно случилото се с Есма.


image0 (9K)