Довечера в „Завинаги“ Есма мачка Сюрея заради Ипек

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ постоянните намеци, че Сюрея е станала господарка в конака достигат кулминация в разразилата се кавга между снаха и свекърва.

Къймет изля в имението злобата си срещу Фикрет и Есма и напусна, като остави султанката и цялата къща да жужат в догадки какво точно се е случило и защо щастливият на излизане сутринта Фикрет е поискал в съда да се разведе със съпругата си, след като седмици наред я ухажва с желанието да се съберат.

В офиса на фирмата мъжете Боран разискват поведението на Ипек. Фикрет, по своя невъздържан начин, обяснява защо е полудял. Той дава примери на Фарук с миналите събития в неговото семейство, когато адвокатът Джан проявяваше интерес към Сюрея.

А в конака Есма не е на себе си. Тя упреква сина си, че отново е постъпил необмислено, всички се въртят на пета около нея, за да я предпазят от прекомерно вълнение, но в хола влиза Назиф с насиненото си око и разказва на господарката си защо Фикрет се е ядосал толкова много.

Другата гледна точка преобръща гнева на Есма. Той вече е насочен срещу Ипек, а калая обира Сюрея, която се опитва да предложи изслушване и на двете страни. Свекървата бясна ѝ отговаря, че за да защитиш името на Боран, завоювало своята чест от поколенията преди теб, не е необходимо само да се съобразяваш със собствените си нужди и настроения. Тя хвърля в лицето на снаха си, че определянето на менюто за деня все още не я прави господарка на имението. Кара я съвсем целенасочено да се ориентира в ценностите на фамилията. Есма е поела юздите отново и го прави с цялата си енергия.

Къймет не се спира и не оставя нещата на случайността. Тя не се ограничава единствено с обвиненията лице в лице със сватята си, но във Фондацията хвърля бомбата пред всички, че Есма е с болестта на Алцхаймер.

Истинската история в сценария на “Завинаги” никак не е толкова розова, колкото е в сериала

В това време султанката не губи присъствие на духа, засилена като тореадор срещу бика на арената, тя се е отправила устремно към къщата, където се е настанила Ипек с децата си. Младата жена отваря вратата на по-възрастната и в дома ѝ влиза разбесняла се хала. Актрисата Ипек Белгин, въплътила се в ролята на Есма, неведнъж е доказвала своето майсторство да претвори образа брилянтно. В този епизод тя отново е на върха на професионализма. Екранната Ипек получава от мъдрата си свекърва поредния урок, макар и поднесен по взривоопасен начин – със заплахата, че може да ѝ отнемат децата заради неморално поведение, казано разбира се не и по този директен начин.

Сюрея отива изненадващо в офиса при Фарук и точно навреме парира мераците на Озгюр към шефа ѝ. Разговорът между двамата парламентьори за добрия тон в семейството нещо не се получава: Сюрея не успя с Есма, а Фарук не знае какво да прави с Окан. Между тях прелитат намеци с недомлъвки и Сюрея изхвърчава ядосана от офиса, а Озгюр доволна огражда датата със сърчице…

Жените се угаварят да излязат на вечеря, а бащите да гледат децата си. Идеята е провокирана от изнервената Дилара, която не иска помощ от никого, но и силите ѝ са на изерпване. Адем е отишъл при нея и детето си и казва, че ще го гледа, ако тя излезе навън с леля си и Сюрея. Дилара се съгласява, приготвя се и влиза в стаята при Адем, преолечена и красива. Той я вижда сякаш с други очи. Тя го наставлява за всичко и е много притеснена да го остави сам с бебето, но той я уверява, че ще се справи.


image0 (9K)