Домакинска издънка на „Берое“

Берое загуби домакинството си на Арда (Кърджали) с 0:1 в мач от 11 кръг на efbet Лига. Срещата се игра под непрестанен дъжд и без публика. Феновете на Берое все пак подкрепиха своите любимци извън съоръжението. „Зелено-белите“ бяха по-активни през първата част и имаха по-чистите положения, но не успяха да материализират превъзходството си. Гостите обаче успяха да открият резултата десет минути след подновяване на играта чрез Спас Делев. Берое продължи да притиска съперника и търсеше попадението. То обаче така и не падна и по този начин „зелено-белите“ загубиха и третия си двубой срещу този съперник в най-високото ниво на българския футбол.

Още в 3-та минута Берое изпълни корнер чрез Еривалдо. Топката влизаше във вратата, но Караджов успя да се намеси.

Илиас Хасани се намеси решаващо в 5-та минута и предотврати опасно центриране на Коконов, след добра така за гостите.

Берое стигна до сериозна опасност в 11-та минута. Минчев центрира от фаул. Макоута свали за Еривалдо, който центрира на втора греда. Там топката отново бе върната към португалеца, а той пробва удар с глава. Бранител на гостите обаче изчисти пред голлинията в корнер.
Спас Делев от гостите отправи удар от малък ъгъл след изпълнение на корнер в 33-та минута, но не намери целта.

Две минути след това Макоута засече с глава след корнер, но  Караджов изби пред голлинията.

Берое стигна до голова опасност след почивката. В 52-та минута Макоута проби, навлезе в пеналта и стреля от малък ъгъл, но топката рикошира в бранител и срещна гредата, след което излезе в корнер.
Гостите успяха да излязат напред в резултата в 55-та минута. Ковачев изведе Делев зад отбраната и нападателят на гостите не сбърка – 0:1

Две минути след това отново Делев стреля от границата на пеналта, но топката мина на метър над вратата.

В 63-та минута топката бе центрира в пеналта на Берое, където Ганев игра с глава, но топката срещна гредата. В 82-та минута се получи сериозно разбъркване в пеналта на гостите след изпълнение на корнер, но Караджов не бе затруднен.

До края на мача играта бе много накъсана и нямаше сериозни опасности пред някоя от вратите.


image0 (9K)