Домашни лекове за възпалено гърло

Никой не обича да бъде болен, но понякога е неизбежно. Дали гърлото ви е възпалено от алергии или вирус, когато почувствате болка искате бързо облекчение.

[ad id=“225664″]

Болезненото гърло е първият признак на настинка или индикация за нещо по-сериозно като стрептокок в гърлото. В някой от случаите се изисква посещение на лекар, но има и начални средства за защита, които могат да се изпробват.

Ето предложения за бързо отстраняване на болки в гърлото:

Домашни лекове за болно гърло – опитайте, преди да прибегнете към лекарствата!
[ad id=“263680″]

Гаргара със солена вода

За да я приготвите са ви необходими морска сол и вода. Разтворете половин чаена лъжичка сол в чаша вода (топла). Правете си гаргара от 3 до 4 пъти на ден.

Чай с чесън

Това е естествен антибиотик. Съдържа антиоксиданти, за които се смята, че засилват имунитета и предотвратяват инфекциите. За да направите чая са ви необходими няколко скилидки чесън, пакетче чай и вода. Нарежете чесъна на ситно; стоплете водата и сложете парченцата в нея. След няколко минути махнете чесъна и добавете към водата пакетче от любимия си чай. По желание може да добавите и мед. Пийте докато е топло!
[ad id=“236993″]

Канела

Тя е естествено здравословна храна, тъй като е с високо съдържание на антиоксиданти. Нейният сладък аромат също помага за отваряне на синусите. Когато имате болки в гърлото, това е допълнителен бонус, тъй като намалява производството на слуз и ще ви помогне да дишате малко по-лесно.

Пилешка супа

Натрият в бульона има противовъзпалителни свойства. Когато не се чувствате добре, последното нещо, което искате да направите, е да приготвите нещо трудно. Супата е сравнително лесна за приготвяне и също така гарантира, че получавате много от необходимите хранителни вещества.

Джинджифилова вода

Джинджифилът служи като отхрачващо средство, което помага за разхлабването и изхвърлянето на слузта от дихателната система. Той действа като противовъзпалително средство и се бори с лошите бактерии. Повишава циркулацията, увеличава кислородния поток и изхвърля токсините. Направете си джинджифиловата вода по следния начин: Вземете няколко малки корена пресен джинджифил, малко мед, дъска за рязане и 3 чаши вода. Обелете джиндфила и го нарежете на малки парченца. Сложете водата да заври и добавете нарязаният джинджифил. Варете за около 5 минути. Добавете меда, като свалите течността от котлона. Пийте докато е топло!
Лъжица мед

Антимикробните свойства на меда, могат да ви помогнат да се излекувате по-бързо. Нищо не пречи да пробвате. Просто се насладете на лъжица натурален мед. Толкова е просто! И не губите нищо, дори и да не излекува напълно болното ви гърло.


image0 (9K)