Донев: Служебният кабинет не работи в полза на никоя политическа формация

Донев: Служебният кабинет не работи в полза на никоя политическа формация
Донев: Служебният кабинет не работи в полза на никоя политическа формация

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният кабинет ще помогне за адекватната подготовка и провеждане на изборите, коментира преди началото на днешното редовно правителствено заседание премиерът Гълъб Донев относно решенията на ЦИК.

Още по темата

21 фев 2023 14:35

82

21 фев 2023 12:32

37

„По-малко от 40 дни остават до 2 април и поредните предсрочни парламентарн избори. С това се ускорява темпото и сложността на задачите, които ние трябва да решаваме в рамките на правомощията ни като служебно правителство, за да подпомогнем ЦИК за адекватната подготовка и провеждането на избори. Действаме в изпълнение на законите, въпреки че последните промени в ИК раждат неясноти и практически трудности“, каза Донев.

Той отсече, че служебният кабинет не работи в полза на никоя политическа формация.

„Ние ще изпълним нашите задължения, но отговорите на всички въпроси – какво ще бъде избирателната активност, какво доверие ще засвидетелстват гражданите на отделните участници и каква конфигурация ще е получи в 49-то НС, зависят само от партиите и коалициите“, каза Донев.

„От 49-ото НС очакваме да формира устойчиво парламентарно мнозинство, а не тематични коалиции. Както и да излъчи работещо редовно правителство“, каза още служебният премиер.

Донев съобщи, че Министерски съвет ще възложи на държавния авиационен оператор да оказва медицинска помощ по въздух.

„Министерски съвет ще разгледа постановлението за изменение и допълнение на устройствения правилник на Държавния авиационен оператор, с което на него ще се възложи да извършва полети за осигуряване на спешна медицинска помощ  по въздух. Нямаме съмнение, че това е работещо реене в полза на българските граждани“, посочи той.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)