Дончев: Ако ГЕРБ не успее да състави кабинет, ще служи честно в опозиция

„За да бъдеш добър държавник, трябва преди това да си експерт, да има някакъв занаят. За да си политик, трябва да си водач, да си лидер.“ Това заяви вицепремиерът и кандидат-депутат от ГЕРБ Томислав Дончев в ефира на бТВ.

„Свършихме добра работа в различни сфери. Коалиционното управление е трудно. Ще стане това, което хората са пожелали“, коментира той на въпрос за нова бъдеща коалиция с патриотите.

Според Дончев управлението трябва да се базира на естествено партньорство. Той отново каза мнението си, че не изключва всякакви опити за „някакъв кабинет, подкрепен от не знам си колко политически сили“, които да го брандират като експертен.

В предаването „Лице в лице“ по бТВ Томислав Дончев бе категоричен, че ГЕРБ не може да се прегърне с някой, с когото са опоненти. И добави, че ако ГЕРБ не съумее да състави кабинет отново, „ще служи честно в опозиция“. Кабинет на малцинството също не е вариант, който би се приел в ГЕРБ, стана ясно от думите на Дончев.

В тази връзка вицепремиерът отхвърли твърденията на бившия втори в ГЕРБ и настоящ председател на Републиканци за България – Цветан Цветанов, че на местна почва ГЕРБ си партнира с ДПС.


image0 (9K)