Дон Жуан или просто – Йозджан Дениз – не само популярен актьор, но и изключително успешен певец

Йозджан Дениз е един от най-успешните и търсени актьори на Турция, чиято популярност излиза далеч извън границите на родината му. В момента българските зрители го гледат в сериала „Завинаги“.

Той е роден в Анкара на 19 май 1972 година и скоро навърши 47. По националност е кюрд.

Йозджан е предан на семейството си. Заради шестимата си братя напуска училище едва на 13 години.

Започва толкова малък да се занимава професионално с пеене и на 16 вече се изявява в Анталия, подсигурявайки на себе си и семейството си едно доста прилично съществувание.

Но на 17 той решава да напусне Турция и заминава за Германия.

В продължение на 3 години живее в Мюнхен и работи с вокални и творчески педагози, за да усъвършенства изпълненията си.

Когато Дениз се завръща у дома, веднага е призован в армията. След 3 години, отбил военната служба, той продължава не само като популярен изпълнител, а и като актьор.

Прави страхотни хитове, продава албумите си не само в родината и е един от най-плодотворните певци.

Дениз се радва и на сериозен авторитет сред актьорската гилдия. Всеки негов проект има страхотен рейтинг, нищо в шоубизнеса не му е чуждо.

След успеха, преданият Йозджан купува разкошен дом за семейството си в Истанбул.

Сериалът «Имението с лозите» е дебютен в кинокариерата на турската мега звезда. Тази лента се превръща в чудесен трамплин за Дениз в сферата на турската кинематография.

След това негово първо участие на малкия екран, популярността му нараства неимоверно и заваляват предложения и от други режисьори.

Снимайки се в киното Йозджан не пренебрегва и изпълнителската си кариера. Той продължава да пее и да изнася самостоятелни концерти. Издава дебютния си албум, озаглавен «Моят ангел», който незабавно е изкупен от фенове му. След него издава и втора тава – «Пътеводна звезда».

Идват предложения и участия в“ «Настоящ войник“, „Лесни пари“, „Юнска нощ“ и «Къде си, Фирузе?». Всички тези филми получиха високи оценки в родината на актьора, а правата за излъчване на някои от тях са продадени и в други страни.

Най-голяма популярност достига след излизането на екран на мелодрамата „Опасна любов“. Тази романтична лента има голям успех в Турция и превръща Йозджан в идол за публиката и най-високоплатеният актьор и режисьор.

47-годишният красавец има доста романи и любовни триумфи.

Приписват му връзки с много турски красавици, звезди на киното и музиката. Но самият Йозджан говори изключително неохотно по тази тема и проявява дискретност, присъща на истински джентълмен.

Личният му живот е много интензивен, което не е особено изненадващо.

Любящ, красив и изключително популярен сред противоположния пол, той се жени през 1991 г. за актриса Хандан Денис. Този брак продължава до 2000 година, когато двамата се разделят.

Суперзвездата крие и своите тъмни страни, а за страстната му връзка с Фахрие Евджен (Неджля от „Листопад“) се носят легенди. Стигнаха до слухове за сватба. Но през 2013 г. атрактивната двойка внезапно обявява край на връзката си. В медиите се разпространява информацията, че причина за скъсването е изневяра от страна на турския Дон Жуан. Излизат снимки с младата моделка Айча Куру.

От създалата се ситуация най-недоволна е майката на Йозджан – госпожа Кадрийе. Тя поставя ултиматум на сина си веднага да се ожени и да я дари с внуци, защото нямала повече нерви и търпение да гледа как най-хубавите години на сина ѝ отлитат, а в дома му единственото живо същество си оставала котката.

Говори се, че причината за поставения майчин ултиматум е раздялата му с една от последните му приятелки – Айча Айшин, която много се харесвала на Кадрийе ханъм.

От миналата година (2018) двамата с втората му съпруга, 27-годишната Фейза Актан, са горди родители на момченце с името Кузей (север).  По повод рождения ден на сина му, гордият баща написа в Инстаграм: „Ти си моят живот!“


image0 (9K)