Доц. Мангъров: Приятел съм с премиера, но имаме някои различни виждания

„Влизам в политиката по неволя“, каза шефът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София доц. Атанас Мангъров в „Неделята на NOVA“ за включването му в листата на АБВ.

„Тази криза изкара на показ някои много големи недъзи на нашето здравеопазване. Те са причината за това тежко протичане на кризата. Болниците се препълват с болни, които могат да се лекуват вкъщи. Хоспитализация се налага в много малко от случаите“, убеден е той.

При влизане в парламента докторът увери, че ще потърси „разумни хора, с които да се съюзя и да намерим решение. Така не бива да продължава повече“, смята той.

Доц. Мангъров призова избирателите да отидат до урните: „Това не е по-опасно, отколкото да отидат до магазина. Ако хората искат да продължават да получават от същото, нека не гласуват, но ако имат ум в главите – ще отидат до урните“, коментира Мангъров.

„Не са ме търсили от други политически партии. Аз съм приятел с премиера. Ние имаме някои различни виждания по основни въпроси, но това не ни пречи да бъдем приятели. Дали ще работим заедно е въпрос на преговори“, сподели той.

Доц. Мангъров напомни, че COVID-19 ще изчезне, когато 70 или 80% от населението на света премине през заболяването. „Аз лично съм изкарал COVID-19 без да усетя“, каза за пореден път доцентът.

„Който иска да се ваксинира, нека го направи. Няма проблем от моя страна, но го прави на своя отговорност, защото много иска, обича или защото много го е страх”, каза още доц. Атанас Мангъров.

 


image0 (9K)