ДПС отказва да бъде опозиция „до дупка“

„Да бъде опозиция до дупка не е политиката на ДПС.“ Това каза в предаването „120 минути“ по бТВ Хасан Азис, кмет на Кърджали и зам.-председател на партията.

„Важността на тези избори е много дълбоко осъзната не само от ръководството и лидерите на ДПС на различните нива, но и от всеки нас съмишленик. ДПС иска не само да бъде част от управлението, а иска да бъде част от решението на проблемите, натрупани през последните 15 години“, каза Азис.

„Дълбоко съм убеден, че това, което се повтаря, особено от медиите, не е правилно, а именно, че никой не иска ДПС. Тази мантра започна да се повтаря през последните 4-5 години, когато в сегашното управление влязоха националистите и фашистите“, коментира Хасан Азис.

По думите му на политическата сцена трябва да има партии, които да основават дейността си на базата на диалог и ясно формулиране на приоритетите на държавата.

„След като партиите се позиционират в парламента, ще имаме достатъчно време да намерим общите си точки“, допълни зам.-председателят на ДПС.

На въпрос защо в Кърджали са номинирали Делян Пеевски за депутат, Хасан Азис обясни, че той е издигнат от много структури в страната заради дейността си.

„През последната година по време на пандемията той беше един от хората, които бяха най-активни по отношение на дарителството“, каза Азис.

 


image0 (9K)