ДПС с минимални корекции в листите за вота

Карадайъ поиска кабинет с експертиза и ясна програма

„За връщане на нормалността в политиката диалогът е необходим, чрез него „политическите партии, които влизат в НС, да сформират ценностни мнозинства, да сформират мнозинства с ясна цел и програма и по този начин да излъчат кабинет, който да има достатъчна експертиза да изпълнява ясна програма.“ За това се обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщиха от пресцентъра на Движението.

Днес се проведе първото присъствено заседание на ЦС на партията от началото на пандемията от Ковид-19.

Да има минимални корекции в листите за предстоящите избори и сходна кампания, са част от решенията, които е взел Централният съвет.

Оценката на Централния съвет е, че ДПС е постигнало много добър резултат на изминалите избори и на база на тях взехме решения за предстоящата кампания„, отбеляза Карадайъ.

Той посочи също, че ДПС ще има кампания за обучение с партийните структури и младежката организация за машинното гласуване.

Председателят на политическата сила е убеден, че за партията му вот по този начин няма да е „по-голям проблем отколкото за всички останали партии„.

Карадайъ даде пример с община Сърница и с.Зорница, Хасковско, където се наблюдава висока избирателна активност с машинен вот и висок процент гласове за ДПС.

По време на заседанието, освен анализ на изминалите парламентарни избори на 4 април, е бил даден и старт на подготовката за предстоящия предсрочен вот на 11 юли.

Членовете на ЦС приеха критериите за номинации за народни представители, сред които кандидатът да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на Движението за права и свободи и на либерализма.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)