ДФК „Шампион“ 2012 стана вицешампион на турнира Кронос Къп

Отборът на ДФК Шампион 2012 (Стара Загора) стана вицешампион при участието си на детския футболен турнир за Кронос Къп, който се проведе в Пловдив.
Старозагорският тим под ръководството на треньора Галиян Гонев беше в група „А“ с Ботев Пловдив, Национал София, Пловдив Сити и Кърджали. Тимът постигна 4 победи и излезе от групата като победител с голова разлика 11:3.
Ето и резултатите:

Шампион – Ботев Пловдив – 2:1
ФК Кърджали – Шампион -0:6
Национал Сф – Шампион – 1:2
Пловдив Сити – Шампион – 0:1

На полуфинала старозагорските момчета победиха Звездичка 3:1 и напълно заслужено се класираха за финаланата среща.
Но там отстъпиха от Ботев Повдив с 0:3 и спечелиха сребърните медали. Капитанът на старозагорския отбор Борислав Иванов беше избран за най-добър защитник на турнира.

– Изключително горд съм от представянето на малките Шампиони с големи сърца. Това е първият турнир в този формат за набор 2012 г във формат Футбол 7. Групата беше изключително силна , но излезнахме с пълен актив от точки. Победихме отбори като Ботев Пловдив – отбор ,който прави селекция от цял Пловдив , победихме и Национал – школа , която е от водещите в София и прави селекция от цяла София.
На полуфинала победихме и отборът на Звездичка Бургас – също с голям подбор от деца) . В нашата школа ,работим с децата , които са дошли от първия ден . Държа да подчертая , че ние не правим селекция, а работим с децата които имаме.
Излезнахме и играхме футбол , надигравахме се с всеки отбор. Респект за себераздаването на всички деца . Шапки долу! Много съм горд от представянето на набор 2012, сподели треньорът на отбора Галиян Гонев


image0 (9K)