Categories: България

Дъждът ще премине в сняг още тази нощ, градусите около нулата

Снимка: Pixabay

През нощта, с преминаването на пореден студен атмосферен фронт, от запад на изток ще има валежи от дъжд. В Предбалкана, високите западни полета и Лудогорието дъждът ще премине в сняг.

До сутринта в планинските райони ще се образува снежна покривка, има условия и за снегонавявания. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, най-късно сутринта в крайните югоизточни райони. Ще бъде умерен и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са от около нулата в Софийско и на места в Предбалкана, до  12-13° по Южното Черноморие, прогнозира дежурният синоптик от НИМХ пред БТА.    

Утре в Западна България ще спре да вали още преди обяд и през деня облачността ще се разкъсва и намалява, в много райони до предимно слънчево време. В Източна България след обяд валежите ще отслабват и спират, най-късно вечерта в североизточните райони. Ще продължи да духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°, по Черноморието до 10-11°.
 
Над Черноморието ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, които след обяд ще отслабват и спират. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 12°.  Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
 
Над планините валежите, предимно от сняг, от запад на изток ще отслабват и спират, а облачността през деня ще намалее. Интензивни ще са снеговалежите в сутрешните часове, особено в Централна и Източна Стара планина.  Ще духа умерен до силен северозападен вятър и на места ще се образуват навявания и преспи. Температурите още ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 7°.

 

https://www.dnes.bg/………….

Arhiv

Recent Posts

В Англия твърдят, че знаят къде отива Клоп след края на сезона

Вероятно е да се върне в Бундеслигата...

9 минути ago

Оперират Алекс Николов, аут е от Лигата на нациите

Волейболистът страда от дискова херния...

26 минути ago

Бивш кмет на Дупница осъди прокуратурата

Той трябва да получи 28 000 лева...

38 минути ago

Изборите в РСМ: Какво ще дума Силяновска на Радев?

Заплахата с вето не била логична...

40 минути ago

Главата на Македонската църква си присвои Самуил

"Някои" крадели от православието на светата македонска земя...

52 минути ago

Как да спрете да ядете вредна храна в 9 съвета

Как да се откажете завинаги от junk food?...

един час ago
image0 (9K)