Помощта от 375 лв. за пострадалите при пожара в кв. „Самара“ взриви старозагорци

Бурни гневни реакции предизвика публикацията  „375 лв. помощ ще получи семейството, пострадало при пожара в старозагорския кв.“Самара““, в която Павлина Делчева, директор на Дирекция „Социално подпомагане – Стара Загора (омбудсманът на старозагорци), обяснява, че паричната сума се отпуска в случаи на инцидентно възникнала нужда , като такава получиха и потърпевшите при пожара през април при който горя сграда на ул.“Боруйград“.

„Как не ги е срам тези хора за подигравка ли са какво могат да направят с тези смешни пари кьорави ли са да видят че всичко е изпепелено срамота в другите държави така ли е нали все се сравняваме с тях но Господ има рано или късно и на тяхната глава ще дойде“, пише Росица Иванова. Стоян Колев е лаконичен: „Смехория. Пари за вестници.“ „Ако чакаме помощ от държавата, сме за умиране“, констатира Йордан Йорданов. „Срамота! Това е подигравка“, гневи се Галя Георгиева. Това е една много малка част от коментарите.

Прочела реакциите, Павлина Делчева се опитва да успокои страстите в мрежата. „Още веднъж бих искала да подчертая, че социалната помощ НЕ Е обезщетение. Тя има за цел да подпомогне семейството за насъщни нужди от първа необходимост. Относно възстановяванета и ремонта –  пътищата и начините са други“, написа шефката на Дирекция „Социално подпомагане Стара Загора.

„Моля всички да направят разлика между различните начини за подпомагане. Разбира се, че тази помощ няма за цел да покрие щетите, а да помогне на семейството да посрещне належащи нужди“, просочи още тя.

На въпрос „А не ви ли е срам от тази помощ, която им отпускате. Звучи като подигравка.“ Делчева отвръща кратко: „Това е максималният размер, предвиден в закона.“

И да, това е максималният размер, предвиден в закона. Кой трябв да се срамува и този закон ще се промени ли след като от днес започна работа 46-ото НС, питат се наблюдатели.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


image0 (9K)