Д-р Ангел Енчев за развода с жена си Теди Велинова: И двамата сме виновни за раздялата

Д-р Енчев е роден през 1970 г. в Пловдив. През 1988 г. завършва с отличие във ВМИ в родния си град. През 1997 г. заминава за Гърция, където успешно защитава дипломата си по медицина. Следдипломната му квалификация и лекарският му стаж протичат в болница „Света Варвара“ в Атина като чуждестранен стипендиант, в болница „Свети Сава“ в Атина, детска хирургия към болница „Света София“ и много други. Специализирал е и в други страни.

– Д-р Енчев, официално се разделихте със съпругата си Теодора Велинова. Според много хора това е пиар ход, така ли е наистина?

– Раздялата ми с Теодора Велинова не е рекламен ход или опит за привличане на вниманието на обществото. Нито един от двама ни не би използвал подобна новина, свързана със семейството ни, за да придобие какъвто и да било актив.

– Казвате, че няма причина за раздялата. Но как мъж като вас – интересен, успешен, красив, стига до момента, в който загърбва досегашния си живот и променя всичко в него?

– Няма конкретна причина. В един момент заедно стигнахме до това решение. В последно време отношенията ни не се развиваха по начин, по който сме си представяли, и решихме, че е по-добре да се разделим в името на децата си и бъдещето им.

– Тази година е годината на разделите – шеф Манчев и жена му, Кубрат и Андреа, Софи и Гринго, в световен мащаб също известни и успешни личности се разделят. Има ли нещо общо фактът, че след 30 години хората започват да осъзнават какво точно искат от живота и вече не могат да правят компромиси в личния си живот заради децата?

– Не мога да коментирам отношенията на други хора и причините за разводите им, но за мен и Теодора е най-важно децата ни да растат в здрава обстановка и раздялата ни е по-мъдрият избор за това те да имат уважаващи се и разбиращи се родители.

– Как стигнахте лично вие до идеята за раздяла? Рутината, нова тръпка, емоционална дупка или липса на предизвикателство е причина за промяната в живота ви?

– Нито една от изброените причини не е в основата на моето решение, което се оказа взаимно. Ще си позволя да цитирам великия Лев Толстой, че всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему и когато нещастието вземе превес над щастието, всичко останало губи смисъл.

– Обикновено мъжете си тръгват от една връзка, когато жената спре да им дава това, от което имат най-голяма нужда – възхищението, уважението, интереса. Това ли липсва в живота ви в момента?

– За да се стигне до раздяла, и двамата партньори имат своята вина, вероятно и двамата са направили прекалено много компромиси със себе си, но винаги в партньорските взаимоотношения ключът е в думата „партньорски“.

– Децата ви как реагираха на промяната в живота им?

– Надявам се, че раздялата ни няма да се отрази на децата ни, не ги използваме като разменни монети, няма да позволим ежедневието им да се промени, нито ще ги обичаме по-малко.

– Дълъг ли е пътят до успеха? Помните ли началото, какъв бяхте тогава и какво се промени в личния ви живот?

– Не само че помня какъв съм бил в началото на кариерата си, а се старая никога да не го забравя. Личният ми живот се промени много, в последните десет години изживях много прекрасни и незабравими моменти, за които съм благодарен, а не толкова хубавите вече съм ги забравил и простил.

– В момента „търсите“ ли себе си, или сте готов и отворен за нова връзка? Изневяра ли е причината за вашето оттегляне от семейното гнездо?

– Винаги съм знаел кой съм и не мога да си позволя лукса да оправдавам решенията си с „търсене на себе си“, тъй като имам отговорности към пациентите си, към семейството си и към хората, с които работя. Невинаги в основата на една раздяла има трети човек, понякога просто разбираш, че е много важно не да имаш с кого да поговориш, а с кого да помълчиш…

– Какви са новите тенденции в пластичната хирургия? Отмина ли времето на големите гърди, устни и ботокса?

– Времето на огромните гърди и пластмасовите кукли отдавна отмина. Световните тенденции в пластичната хирургия са към максимално естествен външен вид и младежко излъчване, без прекалена натрапчивост. Колкото до ботокса, неговата мода едва ли някога ще отмине.

– Как реагираха близките ви, родителите на промяната в живота ви?

– Не само на близките ми, но и на мен ще ми трябва време, за да привикна с тази промяна. Вярвам, че ще е за добро.

– Какво в момента може да ви направи щастлив? Ако сложите ръка на сърцето си – облекчение ли ви донесе раздялата, или болка, яд и тъжни мисли?

– Раздялата с някой, към когото си изпитвал силни емоции и чувства, е болезнена, но с времето негативните преживявания избледняват и остават само хубавите спомени.

– Как ще изкарате лятото?

– Моето лято сега започва и искам да прекарам възможно най-дълго време с децата ни. А относно това какво ми предстои… времето ще покаже.

Източник: BNews.bg


image0 (9K)