ИЗБРАНИ

Европарламентът разследва Джамбазки за расистко изказване

Европейският парламент ще разследва евродепутата Ангел Джамбазки за расистко изказване по време на заседание в транспортната комисия. Това обяви председателят на ЕП Давид Сасоли, цитиран от БТА. Преди това двама евродепутати изпратиха писмо до председателя на Европарламента, в което настояват да получат официално извинение от евродепутата от Партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки и настояват да бъде наказан с мъмрене.

Поводът за писмото на Карима Дели от групата на Зелените/Европейски свободен алианс и Исмаил Ертуг от Прогресивния алианс на групата на социалистите и демократите е изказване на Джамбазки пред българското издание на „Юрактив“, в което той подчертава произхода на двамата си колеги – съответно французойка от алжирски и германец от турски произход, съобщи БНР.

Съпредседателят на групата на Зелените/Европейски свободен алианс Филип Ламбер изрази възмущението си в пленарна зала. Председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Ираче Гарсия определи изказването на Джамбазки като „напълно неприемливо“. Тя заяви, че в Европейския парламент има норми, които трябва да се спазват и че не може да се допуснат расистки изказвания там, като поиска председателя Давид Сасоли да предприеме необходимите мерки, за да не се повтаря случаят.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Ливърпул отказа Тотнъм за Топ 4 с бой на „Анфийлд“

"Мърсисайдци" спечелиха с 4:2...

7 часа ago

Бързи и лесни прически, готови за под 5 минути

Какво да си направите, когато бързате...

7 часа ago

Холивудски актьор ще става бос на Илия Груев в Лийдс

Уил Феръл е закупил голям дял в "спящия гигант"...

8 часа ago

Най-добрите любовни комбинации за зодия Телец

Вижте кои са, ако сте представител на тази зодия...

10 часа ago

Историите ON AIR: За спасителното чудо на Воскресението!

Възкресението на Исус е историческият факт, който поставя основата на християнството...

10 часа ago
image0 (9K)