Експерти: Опозицията се готви за избори

„За да подействат мерките, трябва да се изчакат поне месец-два.

Още по темата

30 апр 2022 21:36

72

21 мар 2022 21:25

23

Протестите ще продължат, създават се неудобства, трябва да има и разбиране от страна на работодаtелите“. Това пред Нова Нюз обяви професор Мария Пиргова.

„Протестите ще имат успех, но не ги свързвам толкова с действието на правителството, кризите са много, гражданите искат бързи и автоматични действия, а няма как мерките да проработят веднага. Има и политическо въздействие, стачките в голямата си част се инспирира от работодатели, което е нонсенс“, добави Мария Пиргова.

Според проф. Пиргова, ако правителството подобри комуникацията си, ще е много по-добро от миналите правителства.

Относно последните социологически проучвания за електоралните нагласи ролитологът смята, че спадът на „Продължаваме промяната“ е разбираем, след като управляват, нямат структури и партийна дейност, докато устойчивостта на ГЕРБ е резултат от клиентелата на партията.

Проф. Пиргова заяви относно мерките, че има пробойни, макар да звучат убедително.

„Стопанството се движи на кредит, няма нищо опосно реално във взимането на заем, защото хората трябва да оцелеят сега. Важното е мерките да заработят на време. Правителството върви добре, въпреки че губи доверие“, добави тя.

Политологът доц. Петър Чолаков смята, ще има споразумение между превозвачите и правителството.

“ Въпросът е какво прави правителстовото, за да реши енергийния проблем. Важно е да зароботи интерконектора с Гърция, което е частично решение на енергийната ни зависимост. Ние продължаваме да сме транзитна страна за доставка на газ, от което събираме такси, има договорка и за американски газ“, каза още Чолаков.

„Нереалистично е правителството да изпълни цял мандат, ГЕРБ пък нямат интерес сега от предсрочни избори, те ще изчакат пет-шест месеца и ще оставят управлението да се „пържи в собствен сос“. Опозицията ще говори за избори, но те няма да са съвсем скоро“, смята доц. Петър Чолаков.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)