Експерти: Радев се готви за местните избори

Експерти: Радев се готви за местните избори

„Румен Радев ще насочи политическия си проект към местните избори. Това е единственият политически субект, който прави дългосрочни стратегии. Той ще насочи силите си към местни структури, да изгражда партия, която ще се развива”.

Това заяви в ефира на Нова Нюз политологът доц. Цветанка Андреева.

Другият гост в студиото – пиар експертът доц. Александър Христов смята, че осанката на Радев е ясно различима само на слаби политически фигури. „Ако премиерът не се казваше Гълъб, нямаше да знаем името му”, каза той.

Според Андреева популизмът взима връх. „Възможно е в кампанията да потънат най-важните въпроси за нацията, свързани с икономиката. Всички идеи за референдуми, взимат основното”, каза тя.

Христов смята, че идеите за референдуми са от разни затъващи субекти, като ИТН, казват: „Вижте, не работи, ние ще предложим друго”.

Още по темата

24 яну 2023 18:04

180

24 яну 2023 14:37

53

„Говори се за коалиция между ГЕРБ, БСП, ДПС, БВ – чисто количествено тази коалиция изглежда стабилна, но идеологически не знам. Дали програмно или експертно – правителство ще имаме до местните избори. Това е правителство, което ще носи отговорност пред парламента. В момента парламентът не може да събори служебно правителство, нито може да го контролира. Отчетът на служебното правителство бе насочен към Радев”, каза политологът Андреева.

Според Христов започва заличаване на червените линии между отявлени противници – ГЕРБ и БСП, БВ и ДПС. „Партиите подават сигнали, че са склонни да сядат на една маса и това може да бъде преминато”, смята пиар експертът.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)