Експерти: Решението е в малките партии

Експерти: Решението е в малките партии
Експерти: Решението е в малките партии

Снимка: БГНЕС

„С леко омерзение гледам как се опитват да ни продадат следващи избори“, заяви социологът Мира Радева в ефира на Нова Нюз.

Според политолога Стойчо Стойчев, спасението е в малките партии. „Ако малките партии останат под 4%-та бариера, по-трудно ще се състави мнозинство.

Още по темата

20 яну 2023 10:48

24

6 яну 2023 17:45

194

Ключът не е в кабинета, той винаги е бил в съставяне на мнозинство, което да е достатъчно устойчиво и да е достатъчно ангажирано със законодателна програма. Фокусът винаги е бил върху това дали парламентът е способен да излъчи мнозинство и дали това мнозинство може да работи и да има законодателна програма“, каза политологът.

Мира Радева призова да не се фиксираме върху процентите избирателна активност, защото базата, на която се изчислява, е грешна.

„Ако приемем, че в България има около 5,5 млн. избиратели, вероятно отиваме към 5 млн. души. Имаме около 1 млн. в чужбина, които имат право да се включат, но само около 100 000 от тях е включват. Надявам се да има малко по-голяма активност на база на по-силното противопоставяне“, каза социологът Мира Радева.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)