Екшън в Катуница! Двама ранени, стрелба и палеж на ракиджийница

Двама души са пострадали след конфликт, възникнал в заведение в село Катуница, последвал е и палеж. Това са съобщили за „Фокус“ от пресцентъра на ОДМВР- Пловдив.

Районно полицейско управление-Асеновград е реагирало на три последователни сигнала. Първият сигнал е бил в 01.00 часа след полунощ в събота, в който се съобщава за двама мъже, които са се скарали и сбили в заведение. Те са били употребили алкохол преди възникналия скандал.

Единият от участниците в саморазправата си тръгва с приятелката си, но малко по-късно другият го последва, заедно с още няколко души.

Те влезли в двора му, в следствие на което собственикът произвежда няколко изстрела във въздуха със законно притежавана ловна пушка.

Сигналът за това деяние е получен в събота, в 01.30 часа в Районното управление. Започнала е проверка, за да се изяснят обстоятелствата, снети са обяснения от всички участници.

Мъжът, който е произвел изстрел, е задържан за 24 часа. Срещу него има образувано бързо производство, за това, че неправилно е съхранявал оръжието си.

Малко по-късно в 03.45 часа е получен трети сигнал за пожар в ракиджийница, която е собственост на втория участник в конфликта.

По случая е образувано досъдебно производство. Няма сериозно пострадали хора.

Собствениците на ракиджийницата са с телесни повреди, но все още предстои да бъде изяснена тяхната степен.

Работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура в Асеновград.


image0 (9K)