Екшън! Полицаи нахлуха в култово заведение, клиентите в паника

Униформени полицаи и криминалисти от ОДМВР-Бургас са нахлули в най-оборотното заведение в центъра на Бургас, намиращо се на партера на интерхотел „България”. За това съобщават очевидци на екшъна, който се е разиграл посред бял ден.

„Беше стресиращо, защото действаха светкавично, като машини. Групата премина по най-бързия начин през всички – през хостесите, управителите, сервитьорките и накрая нахлу директно в кухненските помещения. Търсеха нещо определено – по-скоро човек, на никого не дадоха обяснение, персоналът гледаше упулен и никой не смееше да реагира на показвания набързо бадж на ръководителя на полицейската група. Бяха снабдени с куфарчета, в които се пренасят важни прибори за вземане проби, бяха въоръжени”, заяви за „Флагман“ човек, свързан с охраната на сградата, за когото няма съмнение, че се провежда някаква спецоперация, нетърпяща отлагане до приключване на работното време.
Според друг източник е имало подробно претърсване на сервизните помещения на ресторанта, намиращи се на гърба на основното тяло на хотела. Там всички служители на ресторанта оставяли личните си дрехи и вещи, преди да се приведат в работен вид.
„Душенето” било за наркотици. Издирвани били големи количества за пласиране, доставени на човек, който е служител на ресторанта. По непотвърдена информация служителят е от елитните готвачи, прославен с професионализма си при приготвянето на суши.
Преди това, на друго място, което посещавал ресторантьорът, е намерено сериозно количество дрога, подготвено за продажба от него.


image0 (9K)