Полезни съвети

Елена Зайцева, най-известната руска билкарка: Всички плевели лекуват!

Елена Зайцева е най-известната билкарка в Русия. Тя познава повече от 1100 вида билки. Знае как да ги използва за лечение на различни заболявания. Започва да се занимава с билки от 8-годишна.

[ad id=“225664″]

През своите 89 години е обиколила много части на страната, включително и Алтай, Далечния Изток, за да събира и подготвя различните билки. По покана на църкви и манастири обикаля с беседи за билколечението. Изнася публични лекции за билките в Москва и други градове, включително и пред висококвалифицирани медицински екипи, научни и медицински лечебни заведения.
Тя казва: Всички плевели лекуват!
Сега ще ви запознаем с една незаслужено подминавана, изтръгвана като плевел билка, растяща навсякъде по дворовете и поляните: Троскотът!

[ad id=“263680″]

Елена Зайцева разказва: Троскотът е упорит плевел, който Господ ни дава буквално под краката ни да го използваме за лечение. Няма градина, в която да не расте. Няма заболяване, което да не лекува, започвайки с очите и свършвайки с онкологията. С него се лекуват всички диви животни, котки и кучета. За човека е безценен с това, че възстановява нарушената обмяна на веществата. Настойката и отварата от този корен се използват при отоци с различен произход, цистит, незадържане на урина, камъни в бъбреците и жлъчния мехур, заболявания на белите дробове, бъбреците, хроничен бронхит, чревни заболявания, диабет, хипертония.

[ad id=“236993″]

Корените на троскота се използват и като болкоуспокояващо, при подагра, ревматизъм, лумбаго, артрит. Сокът и отварата от свежото растение може да се приемат през цялото лято – отлично средство при частична загуба на зрение. Лекува и болка ниско в гърба, дисфункция на яйчниците при жените, туберкулоза, ексудативна диатеза, ожулвания. Няма противопоказания за използването му. От корените на троскота ние смилахме брашно и правехме хляб. Той е много по-полезен и вкусен от пшеничния хляб. От него можете да си правите каши, кафе…

Източник: blitz.bg

Arhiv

Share
Published by
Arhiv

Recent Posts

Доц. Ташев: От Скопие изтича класифицирана информация към Сърбия и Русия

Белград дърпа конците, посочи експертът...

18 минути ago

Габриела Маринова от Берое спечели сребро на световното по карате стил „шотокан“

  Габриела Маринова от IXв клас на СУ "Максим Горки" спечели сребърен медал на Световното…

39 минути ago

Кевин Питерсън: Дължите извинение на Джокович, беше прав за ваксините

Ваксината AstraZeneca беше изтеглена от употреба...

40 минути ago

Борис Бонев: Политици си правят кампания на гърба на хората в София

"Гордея се, че има политиците в тази община, които изпълняват своите обещания"...

49 минути ago

Балабанов: Промяната се оказаха другата страна на една и съща монета

В България никога не съм бил сигурен, че изборите са 100% честни, посочи той...

56 минути ago

ГДБОП задържа двама души в София за измама

Те са се представяли за служители на дирекцията...

59 минути ago
image0 (9K)