Ергюнал Себахтин на финал на Европейското по бокс!

 

„Прекарах много време в състезания и тренировъчни лагери тази година, което ме направи уверен днес. Усетих ритъма и се насладих на този полуфинал днес в Ереван. Остава още едно предизвикателство, за да спечелим цялото първенство“, каза младият талант на България след успеха си в полуфинала, цитиран от ЗАРАТА.

 

Ергюнал Себахтин се класира за финала на Европейското първенство по бокс. Националът ни направи страхотен мач на ринга в Ереван и постигна категорична победа над италианеца Леонардо Еспозито. Българинът стигна до напълно заслужен успех с 5:0 гласа и ще боксира за златния медал в категория до 48 килограма.

 

Ергюнал, който е бронзов медалист от Европейското първенство до 22 години в Пореч (Хърватия), постигна най-големия успех в кариерата си. Националът ни изигра отличен мач, в който доминираше изцяло над съперника си. Себахтин взе убедително първите два рунда, в които нанесе серия от попадения с раздвижена игра и точни комбинации. Това му позволи да контролира темпото в третия рунд и да доиграе спокойно и уверено срещата. Така Ергюнал се класира за финала на Европейското първенство в Ереван, където утре ще се изправи срещу Сахил Алахвердови от Грузия.


image0 (9K)