Ето какво се случва с жената, която блъсна автобуса при тежката катастрофа вчера

Жената, шофирала лекия автомобил, който участва в катастрофата на автомагистрала „Тракия“, е задържана за 72 часа. В понеделник ще й бъде искана постоянна мярка на задържане. Тя е с обвинение за извършено престъпление, квалифицирано като „причиняване на пътно-транспортно произшествие, при което са загинали и пострадали повече от двама души„.

Това съобщи прокурор Мирослав Ангелов, който ръководи разследването на тежкия пътен инцидент. При него загинаха 6 човека, а 22-ма бяха ранени.

[ad id=“225664″]

Огледът продължи няколко часа. 26 свидетели са разпитани. Броят име може вече да се е увеличил. Направени са проби за алкохол водачите на двете превозни средства. Те са отрицателни. Взети са мерки да бъде запазен багажа на пострадалите„, каза прокурор Ангелов.

Той обясни, че е иззет огромен обем по документация от фирмата, свързана с досието на автобуса. „Той е нов, на около година и няколко месеца. Трудов договор на водача, дежурства. Изготвени са съдебно-медицински експертизи от 6 аутопсии„, поясни представителят на държавното обвинение.

[ad id=“263680″]

Прокурор Ангелов съобщи, че и двамата шофьори в миналото са имали провинения: „Водачката на лекия автомобил има тежко провинение, свързано с употреба на алкохол преди около две години. Другият водач е бил с леки провинения. Лекият автомобил няма техническа неизправност. С оглед на това, взех решение да бъде задържана за 72 часа„.


image0 (9K)