Ето кой ще спечели във ФЕРМАТА: Време за пробуждане – догадка с намигване

Големият финал на риалити предаването Фермата: Време за пробуждане чука по портата на манастирското стопанство край село Шума, напомня ЗАРАТА.

Остават още две седмици и на арената ври и кипи заради елиминационните дуели и от 11, участниците трябва да останат 4 – двама мъже и две жени, които ще напишат завършека на сезона, а един от тях ще грабне голямата награда от 100 хиляди лева.

В първите сезони спечелиха хора от селото, за които нямаше тайни нито в земеделието, нито в строителството, нито в обора. Райно, Стоян и Яни кротко и последователно водеха своя ден по познатия за тях начин, предаваха опита си на останалите за тънкостите в работата в една ферма. След тях публиката беше очарована в четвъртия сезон от фронтмена на Д2, исполинът Деян – Дидо, който до самия край така не научи много от дейностите в стопанството, не се справяше особено добре в битките, но даде урок по джентълменство, търпение, морал, доброта и въпреки несъвършенствата си, именно той беше припознат от зрителите за фаворит.

Защо Дидо би спечелил ФЕРМАТА: СЪЕДИНЕНИЕ

Последваха две млади жени – 22-годишната многодетната майка Веселка, която вкъщи очакваха 3 деца и неомъжената Хепи Ванче в 6-ия сезон. За тях също може да се каже, че имаха своите кусури, търсения и търкания с другите фермери, доволно си поплакаха, но и се веселиха и най-накрая хората гласуваха за тях, а не за най-кадърните, не за тези, които са перфектни стопани.

И стигаме до настоящия седми сезон на предаването, тръгнал с гръмкото заглавие Време за пробуждане. Дотук добре, но както винаги, когато много хора са затворени задълго в ограничено място, емоциите избухват доста по-взривоопасни и по-цветни. Не закъсняват и сблъсъците, както физически на арената, така и психологически в ежедневието, прерастващи понякога до вербална агресия. Разковничето за постигане на успех е в умението на всеки характер да контактува и да комуникира с останалите. Не на последно място, като част от общуването, стои искреността, честността и силата да ги заявиш и отстояваш.

Защо предположението на ЗАРАТА е, че тази година победителят ще бъде Пламен Пеев?

Поради липса на други мъжкари… Шега, разбира се.

Припомняме, че хипотезата ни за миналия сезон стана реалност. Днешното твърдение е поставено на изпитание, което тепърва предстои да разберем дали ще се сбъдне.

Още във визитката си за влизане в предаването Пламен казва, че е ега ти пича, но майка му отричала.

Освен самоирония, 32-годишният мъж притежава и интелект, доста премерена обраност в одумванията на другите, но най-ценно е качеството му да не се страхува да изкаже гласно истината, както и собствената си преценка за дадена ситуация или постъпка. Припомняме ви как той „закова“ Мартина с неодобрението си, че се е държала зле на арената в двубоя с Лора. Направи го без квалификации и обидни думи, но така, че другия да разбере.

ФЕРМАТА: Мартина с „майчински“ джумбалдаци на дуела с „дъщеря“ си Лора

Ако се върнем и малко по-назад в епизодите, нека коментираме и ситуацията с кодираната бележчица, която Пацо изпрати на Теодора. Ами приискало му се малко романтика – направил го. Осъждаха го, оплюваха младия мъж, но в крайна сметка всички му простиха – и потърпевшата, и фермерите, и зрителите. Извини се подобаващо на всички, но като истински самец продължи да ухажва Теодора, макар и „отдалече“. В никакъв случай обаче не прекрачи границата.

Още с влизането си той обяви, че е атеист, но присъства на всички беседи с отец Кирил и не наложи на никого убеждението си по никакъв начин. Това обаче не му пречи да е една търсеща отговори и доста задълбочена личност.

А че Пламен е куражлия можем да дадем съвсем пресен пример от последния епизод, в който от продукцията зададоха въпрос към всеки от останалите в стопанството да кажат кой мислят, че трябва да спечели играта. И въпреки, че Пламен отново се подреди в отбора на Мартина за дуела ѝ с Лора, той съвсем спокойно и уверено посочи Живка за свой фаворит – жената от противниковия лагер.

Ако обобщим образа на Пламен във ФЕРМАТА ще го направим със закачка, защото той притежава и фино чувство за хумор:

Пламен с плетката и шишовете в ръце, с дебнещ поглед изпод козирката на шапката си, готов като пантера за скок от покрива…


image0 (9K)