Ето по кое време трябва да се ядат различните храни

 Много пъти сме чували, че човек е това, което яде. Но знаете ли, че не е от значение само това какво ядете, както и да поемате по-полезни продукти? Много е важно определени храни да се ядат само в определено време от деня, за да действат те добре на здравето ви. Вижте кое кога трябва да ядете, според „The Sun“.

Сладолед – 6:30 часа

Хапвали ли сте сладолед рано сутрин? Изглежда, това е най-доброто решение. Да ядете замразени храни, веднага щом се събудите, подобрява умствената мощ. Японско проучване на университета Kyorin в Токио показва, че хората, която хапват сладолед рано сутрин, са по-чевръсти, разсънени и по-малко раздразнителни. Лондонският институт по психиатрия пък през 2005 г. установи, че яденето на сладолед носи същата наслада като печеленето от лотарията. Какъв по-добър начин да започнем деня си?

Яйца и месо – 7:00 часа

Храните, богати на протеин, като яйца и месо, трябва да се ядат сутрин или след тренировка. Те помагат да се чувствате по-сити по-дълго време и намаляват приема на повече калории по-късно през деня. Проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, показва, че хората, които ядат яйца на закуска, консумират по-малко калории за обяд, в сравнение с тези, които ядат повече въглехидрати на закуска. Проучване на университета Waseda в Токио пък показва, че яденето на риба, пилешко и говеждо сутрин увеличава мускулната маса.

Кафе и торта – 10:00 часа

Идеалното време за доза кофеин и сладкиш е 10 ч. сутринта. Да пиете кафе веднага след ставане може да ви направи разтревожени, тъй като така или иначе нивата на стресовия хормон кортизол са високи след събуждане. Но 10 ч. е перфектното време да се насладите на чаша топло кафе, тъй като нивата на стресът вече трябва да са спаднали между закуската и обяда. Проучване на университета в Тел Авив, Израел, показва, че хората, които ядат нещо сутрин, качват по-малко килограми, в сравнение с тези, които не се хранят преди обяд.

Шоколад – 11:00 часа

Да ядете шоколад може да ви помогне да свалите килограми, стига да правите това преди обяд. Испанско проучване показва, че жените, които хапвали 100 грама захар сутрин, изгаряли повече телесна мазнина и имали по-ниски нива на кръвна захар от тези, които не ядат сладкото сутрин.

Супа – 12:00 часа

Ако ядете нискокалорична супа половин час преди същинския обяд, може да отслабнете. Проучване на университета Пен Стейт в Пенсилвания показва, че хората, които ядат супа преди основното ястие, поемат с 20% по-малко калории.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)